yeni nesil ile eski Reaktif güç röleleri farkı

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar kısaca 3 faz ile tek faz üzerinden komp. yapan rölelerin farklarını anlatirmisiniz, kimse net bişey bilmiyor sanki bu konuda, hala oturmadi sanirim bu sistem, bilen cok yok cevremde o yüzden soruyorum, ne tür farklılıklar var ve hangi sistem hangi algoritma ile kompanzasyon yapiyor detayli bilgi lütfen
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tek akım trafolu röleler, her fazdan geçen akımın eşit olduğu durumlarda kullanılabilir. Çünkü bir akım trafosundan geçen akım diğerlerine de eşit olduğu için fazladan yatırıma gerek yok diye düşünülüş eskiden. Ama yük değişimi sık ise röle yavaş kalır.

Başka bir röle çeşidi de yine üç akım trafolu. Ama bu röleler de üç fazdan geçen akımın aritmetik ortalamasın göre ortalama kompanzasyon yapar.

Yeni nesil diye tabir ettiğimiz röleler ise, her fazdan geçen akıma göre ayrı ayrı kompanzasyon yapabilme özelliğine sahip. Bir de istediği kademeyi istediği sırada alır devreye.

En genel özellikler bunlar.
 
Son düzenleme:
bende bi şeyler ekiliyeyim:eskı serilerde su sekilde bir sıralama yapmak zorunda idik;2,5-5-10-10 gibi ama yeni nesillerde bpyle bir sıralamaya gerek yok 10-5-5-2,5 gibi olabilir.Alma bırakma ve desarj suresi(çok onemli) yeni nesillerde ayrı ayrı olarak bu progranlana bilir;aynı zamanda enerji analizoru gibi çalışır(ampermetre ve voltmetre takmaya gerek yok panoda akım trafo sayısı azalıyor pano ebatı kuçuluyor)elektrik sayac gibi çalışması sayaçta olusabilcek arızları tespit etmemize yarar 3 display akım trafosunu gir auto step yap tamam daha say say gitsin
 
herkese faydalı olacagı dusuncesindeyım
 

Ekli dosyalar

  • ENTES RG3-12CS Kullanma Talimatı Tr v1.pdf
    4.7 MB · Görüntüleme: 32
sayaça gerek yok derken ana pano için mi kompanzasyon panosu için mi demek istiyorsun sayın 3elibrahim, sanırım anapano için degil mi? normalde kompanzasyon panolarinda sayac gerekiyormuydu?
 
eski tip rölelerde fazlar üzerindeki yükler dengeli olup olmaması önemli değildi röle için üç yükün ortalamasına göre devreye kondansatür alıyordu bu hem endüktüf hemde kapasitif cezaya neden oluyordu şimdiki rölede ise her faz üzerindeki yükü ayrıayrı hesaplıyor gerekirse tek fazlı kondansatür gerekirse üç fazlı kondansatürleri devreye alıyor bunun avantajı yükler dengeli olsun veya olmasın her fazı ayrı ayrı kompanze edbilirisin
 
sy electrics:role ve ampermetre takmaya gerek yok dedim sayaç gibi çalışır diye soyledım burda yanlış anlasılma var biliyorsiniz ki rg3 12 cs ler aktif tuketım reaktıf ve kapasitif tuketımı kayıt eder vede çok saglıklı biçimde çalışır sayaçtan alınan verilerle roleden alınan verileri kıyaslaya bilirsiniz manasında soyledım
 
Selamlar.Kısaca belirtmek gerekirse yeni rölelerde 3 ayrı akım trafosu kullanılarak röle monofaze kondansatörleri devreye alıp çıkartır,böylece 3 fazı ayrı ayrı kompanze eder.En yaygın kullanılanı entesin rg3 12c modeli tek zorunluluğu ilk kademeye trifaze kondansatör bağlamak diğer kademelerde istediğin faz a istediğin kadar monofaze kondansatör bağlayabilirsin.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst