Güç Kontrol Rolesi Karşılaştırılması İsteği ?

Gepa röle için verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler. İncelediğim kılavuz bilgilerine göre karşılaştırmada bulundum. Gepa reaktif rölenin kullanma kılavuzunda haberleşme, sayaç bilgileri, harmonik ölçümü ve extra röle kontağı konusunda bilgi olmadığını görebiliriz. Gepa'nın bu bilgileri kullanma kılavuzuna eklemesini tavsiye ediyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba Arkadaşlar,

REMO-Q rölemizle ilgili bilgileri Uzmansel arkadaşımız çok güzel açıklamış.Bunun üzerine sadece şunu ekleyebilirim; Monofaze kondansatör grubu da bağlanabiliyor.

Saygılarımla....
 
Gepa röle için verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler. İncelediğim kılavuz bilgilerine göre karşılaştırmada bulundum. Gepa reaktif rölenin kullanma kılavuzunda haberleşme, sayaç bilgileri, harmonik ölçümü ve extra röle kontağı konusunda bilgi olmadığını görebiliriz. Gepa'nın bu bilgileri kullanma kılavuzuna eklemesini tavsiye ediyorum.


Güncelleştirilmiş karşılaştırma tablosu, https://www.kontrolkalemi.com/forum...m-rolesisilastirilmasi/sayfa3.html#post126031 mesajına eklenmiştir.

___

Repa RQ30 rölesinin, güncel kılavuzu https://www.kontrolkalemi.com/forum/roleler/13975-reaktif-guc-kontrol-roleleri.html#post72001 konusundaki ilgili mesaja eklenmiştir.
 
Son düzenleme:
Bizim sistemizdeki trafo gücümüz 1600 kVA .Kompanzasyon kondansatörlerimizin gücü 12 kademede toplam 870 kVAR sabit kondansatörümüz 30 kVAr ve Reaktif güç Kontrol rölemiz Siemens Prophi Janitza .
Sistemimizde asıl ana büyük yük 850 kWlık bir D.C motordur.Hadde motoru olarak kullandığımız bu motor boşta 500 A yükte ise 1500 A e kadar yüklenmektedir.Boşta ve yükteki çalışma zamanı ise 3 sn boşta ise haddeye malın girmesi itibariyle 5 sn yükte kalmaktadır.
Geçtiğimiz mart ayında reaktif güç kontrol rölesi arızalandığından dolayı yerine Entes RG12-c röle takıldı.Röleyi takan arkadaş belki sistemimizi tam olarak bilemediğinden yada röleyi ayarlayamada sorun yaşadığından hadde motorunun doğal olarak her yüklenmesinde röle kondansatör devreye almaya ve hadde motoru yükten düştüğünde ise bırakarak çalışma esnasında kondansatörlerin deşarj sürelerini belki doğru ayarlayamadığından kompanzasyon kontaktörlerimizden en az 3 gruba ait kontaktör yapışık kaldı ve 2 faz geçirip sistemi zora soktu.Yüksek meblağlarda elektrik faturası ödediğimizden ve haliylede bunun cezası ve sisteme getirecği zararlardan dolayı hemen tekrar Siemens janitza rölesi alıp onu takarak sistemimizi normal çalışmaya çevirdik.
Diyeceğim şudur.Entes yada bir başka röle iyidir ama en iyisi kullanmayı bilkdiğiniz bir röledir.Kullanmayı yada ayarlarını bilmiyorsanız en iyi marka yada pahalı röle de olsa sisteminizin işini görmez.Ben genelde kolay bulunabilirliği açısından şalt malzemede siemens tercih ediyorum.Sürücüler konusunda ise Control Tecnich den asla vazgeçmem.


arkadaş sabit gurubun bence 80 kVAr olmalı tedaşta ortalama 200kVA başına 10kVAr kullanıyoruz biz
 
merhaba arkadaşlar ben 100-150 kvar lık(ve altı) ihtiyacı olan tesislere ecs 18 kd röle yi öneriyorum bu rölenin 9 kademesi tek fazlı 9 kademesi 3 fazlı takıldığını gördüğüm tesislere ceza gelmemiş daha fazla kvar ihtiyacı olan tesislerde ise ente 12 kd röle kullanılımış oda gayet iyi internet üzerinden veri almak isteyenlere ise elektropan 24 kademe röleyi tavsiye ederim yeni piyasaya sürüldü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst