Yeni aldığım avize de son ampulu yakamadım.

speclyzer

Üye
Katılım
19 Ağu 2010
Mesajlar
18
Puanları
1
Merhaba,

bununla ilgili diğer konulara da baktım ama tam cevabını bulamadım. o yüzden yeni konu açtım.
5 ampullu yeni bir avize aldım. tavanı matkapla delip dubelle çengelli vidayla güzelce monte ettim.

- tavandan 3 adet kablo geliyor 2si kahverengi (faz) ve birbirine bağlı şekilde bir tane de sarı yeşil kablo
- avize de ise 3 tane tel var hepsi aynı renk maalesef. avometre ile ölçüp hangisinin nötr faz old. tahmin etmeye çalıştım ve bağladım.
- ilk olarak avize deki iki tane teli tavandaki gelen iki tele bağladım. sadece iki ampul yandı
- sonra üçüncü teli de tavandan gelen nötr e bağladım bu defa 4 tane ampul yandı ama son beşinci amul yanmadı.
- buton olarak ikili bir anahtar konmuş sadece birinden yanıyor bu arada.

eksik bir şey var. avize deki kablo bağlantısı da acaba iki faz bir nötr şeklinde mi acaba çözemedim. yardımcı olur musunuz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Anahtar sizin tabirle ikili konulmuş olabilir tesisat komütatör mü önce ona emin olun. Anahtara 3 kablo gelir birinde faz vardır ikilinin birini kapattığınızda faz 1.çıkışa diğerini kapattığınızda ikinci çıkışa geçer. Bu denemeyi anahtara birisi basarken siz tavandan kontrol kalemiyle teyit edin. Sonrada tavanda 220v'u her iki kablo ile nötr arasında görün.
Avize kablolarının belirlenmesi: Ölçü aleti buzzer konuma alınır (enerji yokken) duyların vidalı kısmıyla hangi kablo devre veriyorsa o nötrdür. Diğer 2 kablodan birisi 2 adet duyun dip kontağıyla, diğer kablo da diğer 2 duyun dip kontağıyla devre verir.
Geriye uçları birleştirmek kalıyor.
 
sorunu çözdüm. ampulu baya bir sıkıştırınca yandı. bu kadar kalitesiz olanına rastlamamıştım. Teşekkür ederim ilginiz için.
 
Siz sorunuzu bağlantı nasıl yapılır uçlar nasıl bulunur şeklinde sorduğunuz için ihtiyacınız olan cevabı haliyle alamadınız !
Avizelerde kronik sorundur dip kontağın malzemesi genelde adi olduğu için zamanla ısınıp soğumaktan deforme olur geri kaçar ampul ne kadar sıkılsada dip kontak teması baskısı yetersiz olur. Ampul kırpar bir yanar bir yanmaz bazende hiç yanmaz. Enerjiyi kesip dip kontağı kontrol kalemiyle kaldırıp ampulü vidalarsanız uzun süre sıkıntı çıkmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst