Yardım lütfen, limit switch!

ostothek

Üye
Katılım
6 Tem 2010
Mesajlar
36
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, elimde 1 adet dc motor ve o dc motoru kontrol eden 1 adet dc motor kontrolcüm(çift yönlü) var. Şöyle bir problem yaşıyorum. Ben bu motorla bir kızak üzerinde bir araç hareket ettiriyorum. Örneğin motor arabayı sola hareket ettiriyor diyelim, en sona geldiğinde otomatik olarak dursun diye ben oraya bir limit anahtar koydum. Araç oraya geldiğinde limit anahtarı açıyor ve motora giden akımı kesiyor. Buraya kadar sorun yok fakat çift yönlü bir kontrolcüm olduğu içim akım kesildikten sonra doğal olarak diğer yöne de hareket edemiyorum. sonuç olarak aracımı limit anahtardan kurtarmam gerekiyor diğer yöne hareket başlatmam için. Bu da çok gereksiz ve ilkel bir yöntem gibi geliyor bana. Bu sorunu nasıl aşabilirim, bilginize ve desteğinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
 
limit switch ile motorun akımını kesmek yerine, motor kontrol ettiğin ekipmanın kumandasından kesmeyi yapman gerekir.
kontrol ekipmanını nasıl kontrol ettiğini gösteren kumanda çizimi gönderirsen yardımcı olabilirim. şimdi yazı ile yazarsam çok karışık gelebilir.
 
İki adet sınır anahtarı(limit swich) iki adet röle ile bu işi yapabilirsin.
 
resimdeki devreyi yapman gerekiyor. sonra resmin en sağında gösterdiğim senin kontrol ünitenin saga dönmesini sağlayan girişi ve sola dönmesini sağlayan girişlere rölenin kontaklarını bağlaman gerekiyor. cizimde + diye gösterilen de senin beslemen( bu 24V da olablir 220 de yada ünitenin kendi kaynagı olabilir. cihazın özelliği o )
 
Limit Swichlerin kontaklarını kontrol kartında bulunan butonlara bağlayıp yapabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,538
Kullanıcılar
450,132
Son üye
probey313

Yeni konular

Geri
Üst