yakicikli
Üye
Merhaba arkadaşlar.
Elektronik okumadım ama Elimdeki mevcut alet edevatla birşeyler yapmayı çok severim ve Nemlendirme için uğraştığım bir projem var.
Elimde 5volt ile çalışan redüktör lü DC motor var.
motor A noktasından B noktasına kadar gidecek ( 2.5m uzunluğumda bir mesafe)
. B noktasına geldiğinde sınır switchi sayesinde duracak kendiliğinden otomatik olarak DC YÖN DEĞİŞEREK geri hareketi başlayacak ve B noktasından geri yönde dönerek tekrar A noktasına gelecek. A noktasına geldiğinde ikinci bir SInır switch sayesinde motor Tekrar Yön değiştirerek A noktasına hareket edecek.
Yani bu iki nokta arasında KISIR BİR DÖNGÜ içinde olacak.
Forumu biraz kurcaladım Anladığım kadarı ile mühürleme de yapılması gerekiyormuş.
Bir türlü yapamadım.
Sizlerden destek rica ediyorum.
ELEKTRONİK BİLGİMİN ÇOK AZ olduğunu tekrar hatırlatarak AÇIK SADE ve ANLAŞILIR şekilde yardımcı olursanız mutlu olurum.
Elimdeki mevcut malzemeleri resimlerini EKte mevcut
2 adet 5bacaklı KÜP RÖLE
2adet SINIR SWITCH
2 adet çift kontak röle
2adet RÖLE SOKETİ
Elektronik okumadım ama Elimdeki mevcut alet edevatla birşeyler yapmayı çok severim ve Nemlendirme için uğraştığım bir projem var.
Elimde 5volt ile çalışan redüktör lü DC motor var.
motor A noktasından B noktasına kadar gidecek ( 2.5m uzunluğumda bir mesafe)
. B noktasına geldiğinde sınır switchi sayesinde duracak kendiliğinden otomatik olarak DC YÖN DEĞİŞEREK geri hareketi başlayacak ve B noktasından geri yönde dönerek tekrar A noktasına gelecek. A noktasına geldiğinde ikinci bir SInır switch sayesinde motor Tekrar Yön değiştirerek A noktasına hareket edecek.
Yani bu iki nokta arasında KISIR BİR DÖNGÜ içinde olacak.
Forumu biraz kurcaladım Anladığım kadarı ile mühürleme de yapılması gerekiyormuş.
Bir türlü yapamadım.
Sizlerden destek rica ediyorum.
ELEKTRONİK BİLGİMİN ÇOK AZ olduğunu tekrar hatırlatarak AÇIK SADE ve ANLAŞILIR şekilde yardımcı olursanız mutlu olurum.
Elimdeki mevcut malzemeleri resimlerini EKte mevcut
2 adet 5bacaklı KÜP RÖLE
2adet SINIR SWITCH
2 adet çift kontak röle
2adet RÖLE SOKETİ