Yarı İletken Ölçümü

alp_caner

Üye
Katılım
7 Ara 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Selam değerli ustalarım ve ağabilerim.Yarı iletkenlerin sağlamlık kontrolü hakkında kafama takılan bisey var.Dijital multimetreler yüksek güçlü diyot transistör gibi malzemeleri bazen sağlam göstersede devreye bağlayınca calismiyor.Simde ben bu malzemeleri ölçmek için analog ölçü aleti alsam onunla doğru olarak ölçebilir miyim? Transistör icin ayri diyot icin ayri triac vs icin ayri test devresi yapmak istemiyorum napmalıyım.Yurt dışı sitelerde bunları ölçen güzel oyuncaklarda var ama alma imkanım yok yurt dışından.Analog ölçü aleti çözüm olurmu?İyi calismalar kolay gelsin.
 
Devre üzerinde ölçüm yanıltır, sağlıklı değil okul kitaplarında da böyle bahseder. Bazen ölçümde sağlam da görünse yük altında sızdırabilirler test devresi kurarak tespit edilir. Eski yönteme devam kolay gelsin kardeş :). PIC programlayabiliyorsan kendin yapmayı dene forumda da konusu açıldı ESR denen cihazların.
 
Hocam devre üstünde ölçmüyorum gercekten devreden ayırıyorumda pic bilgim yok hocam.Hocam bu malzeme ölçümlerinde ESR ölçümümü en sağlıklısı? Bunun pic gerektirmeyen bi devresi varmıdır acaba hocam.
 
By lent hocam ozaman analog ölçü aleti almama gerek yok ozaman dogrumu? Yirmi liralik falan bisey alirim diyodum gerekirse ama gerek kalmadi galiba.Bahsettiğiniz devreyede ulastım hocam saolun.Hocam can simidi gibisiniz valla saolun yardimlariniz icin:)
 
Analog ölçü aletli 555 ent. ve trafolu trafosuz çeşitleri var, ama kadran sıkıntısı var tüm malzeme detay veren yerdekini yapmak lazım. Yardımımın dokunduysa ben de sevindim @alp_caner.
 
Saolun hocam tesekkurler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst