Yıldızdan Üçgene Geçiş Süresinin Belirlenmesi

yanlizefe

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
39
Y Ü geçiş süresi için motor yüklü iken direk üçgen çalıştırılır.Bu esnada etiket akımına düşünceye kadar geçen süre bulunur .Bu süre Y Ü geçiş süresidir, denir. Bu tanım elk mak kitaplarındaki tanım. Uygulamada da bu şekildemi yapılıyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
genelde arkadasım Y-Ü 3sn ayarlanıyor pıyasa da .....
 
arkadaşlar motorun gücüne göre ve yük durumuna göre degişir.
 
Motor devrinin %70-80 e ulaşmasından sonra üçğene geçmesi makuldur.
 
motorun yüzde 80 ve yüzde 70 devrini aldığını nası anlayacağız ustam...?... bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler kolay gelsin...
 
Benim yaptığım yıldızdan üçgene geçiş motorun devir aldığı yani kulaklarınla motoru rahatladığını anlayarak üçgene geçme zamanını saniye olarak sayarak bulabilirsin çünkü motorum büyüklüğüne ve üzerindeki yüke göre değişir.
 
arkadaslar sure 3 sn ve 7 sn arasında motor gucune göre değişiklik gösterir.. devrine geldigini nasıl anlıyacagız dersenızde start verın motor yıldızda donsun ucgene gectıgınde mil kısmında bir yavaslama yada bir titreme yoksa suresı iyidir eger varsa sureyı uzatırsınız.. korkmayın motorlarda o sekılde çalısmalarda zarar gormez...
 
bunu iki şekilde yapabilirsin.
1.Mümkün oldugu kadar motorun sesini dikkatli bir şekilde dinlemelisin.Motorun sesi ve manyetik gürültüsü sürekli degişir.Degişimin bittigi an yaklaşık olarak üçgene geçme sürendir.İstersen bu süreden 1 sn çıkarabilirsin.
2.Devreye bir pens ampermetre bagla rakam başta en yüksek degerinde olacak sonra düşmeye başlayacaktır.düşmenin bittigi veya degişimin azaldıgı nokta üçgene geçiş zamanındır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst