Yıldız üçgen yol verme devresine timer koymak istiyorum.

uzbey

Üye
Katılım
18 Mar 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
bizde bir havalandırma var ve bunun motoruna start stop butonları ile yıldız üçgen yol veriliyor. ben bu var olan havalandırmaya dijital timer koymak istiyorum. örneğin yarım saat çalışıp yarım saat çalışmamak şeklinde otomatik olması için.

bu timerı nasıl bağlayabilirim, kullanabilirim? yardımınız için teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Start - Stop butonu digital timer ile bağlayabilirsiniz. Digital timer'ın vereceği çıkışa göre bağlantınızı yapabilirsiniz.
 
teşekkürler.
bir şekilde öyle olacak ama nasıl? devreyi önüme koydum ben çözemedim. açıklayıcı olursanız sevinirim.
 
kumanda dev lerinde stoptan önce aşarı akım röresi takmalısınız kontak törlerve devreyi korumak için
 
kullanacağın timer'ın üzerinde devre şeması vardır zaten...faydalanabilirsin oradan
 
timer da şu an elimde ama yine bi sonuca ulaşamadım. bu öyle kolay görünmüyor. hangi çıkışı nereye bağlamalıyım? röleye ihtiyacım var mı? start stop butonlarını iptal mi etmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.
 
bu arada elimdeki timer emko ezm 4435.
 
Arkadaşlar şu ingilizce esaretliğini üstünüzden atın biraz suna zaman rölesi deske daha iyi olmazmı ?

Ayrıca sana şöyle yardımcı olum button kontaklarını iptal et zaman rölesinin güç girişini gir 220 veya herhangi neyse artık
akım gelen ucu devre baglantı semasında gosterilen ucla kısa devre yap devre semasındaki diger cıkısı da iptal ettğin buton kontagına gir hepsi bu kadar sana çizimle yardımcı olmak isterdim ama elindeki zaman rölesinin baglantı semasını gormem lazım.
 
Buradaki ZR1 normal elinde bulunan zaman ayarlı saat.ZR2 ise saniye ayarlı zaman rölesi.ZR2'nin NO(Normalde açık uçlarını)devrendeki start butonuna paralel bağlıyorsun.Burda 2. zaman rölesini kullanma sebebin;saat ayarlı zaman rölesinin ayarladığın süre boyunca ki mesela yarım saat çalışşın diyorsan yarım saat boyunca start butonuna basılı durumda kalıcaktır.O yüzden 2.zaman rölesini takmak zorundayız.

Baglanti-Etks.jpg
 
çok basit kumandanın önüne bir tane start stop zaman rölesi bırakcaksın yalnızca start ve stop ayarların yap bu şekilde sürekli çalışır ve durur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst