yıldız-üçgen yerine soft starter kullanımı hk.

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
35kW redüktörlü bir motor var ve yıldız-üçgen yol veriliyor. yıldız-üçgen yerine soft starter kullanmayı düşünüyorum fakat motor kimyasal tankını karıştırdığından tank dolu iken yol alamamasından endişe ediyorum. ilk kalkışta torkunun çok düşmemesi gerekiyor ki tank dolu iken de yol alabilsin, bu tarz bir uygulama için hangi marka soft satarter tavsiye edesiniz ? ben genelde schneider alti start kullanıyorum ve elektrik gidip geldiğinde sorun yok fakat elektrik gidip gelince arızaya geçen soft starterler olduğunu duydum. bu durumla karşılaşan var mı ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kardeş simens mitsubishi gıbı markaların soft startırlarının ustunde istedigin ayarları yapabilecegin sıkalar var. düşük tork yüksek tork kalkış ve duruş kalkış zaman ayarı olmak üzere 3 sıkala var. bu sıkalardan ayarını yaparsın olur biter. ben de yarın simens in 55kw lık soft sıtartırını takacagım bir sirkulasyon pompasına. ama soft startırları seçerken kontaktorlu yada kontaktorsuz olarak seçmen lazım. kontaktorsuz secersen onune bır kontaktorde baglamalısın yoksa fazın bırını kesmez.
 
arkadaşım merhaba
yıldız üçgen yerine soft starter çok rahatlıkla kullanabilisin.motorlara yol aldırmama sorunu diye bir olumsuzluk yok, aksine kontaktörlü sitemden daha rahat yol veriyor.yalnız bir mahsuru var, teknik servis hizmeti zayıftır.örneğin mevcut siteminde bir kontaktör arızalansa maksimum 200 tl,bu güç için kullanılan softstarter arıza yapsa 1500 tl'dir.bana göre özel bir durum yoksa softstarter ,kontaktörlü siteme göre daha risklidir.marka konusuna gelince schneiderin altistart 48 serisini kullanabilirsin, 22'ye göre daha yüksek akıma dayanıyor.
not:mutlaka baypas kontaktörü kullanmalısın çünkü, kullandığın soft starterin ömrü uzar.
kolay gelsin
 
Son düzenleme:
teşekkürler, peki elektrik gidip geldiğinde sorun yaşayan oldumu acaba ?
 
sn.volcanoos
Emotron soft starterin tork kontrollu olan modeli var.Tork konusundaki çekincelerinizi giderebilir diye düşünüyorum.
iyi çalışmalar

k3lwq.jpg
 
ben 35 kW motora yol veriyorum kasnaklı bir sistem tabi fazla yük yok ama elektrik dalgalanmalarında sorun yaşamıyorum ki dalgalanmadan dolayı sürekli sigorta açıyordu yol verici taktım hem panoda yer açıldı hemde birdaha sorun yaşamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst