yıldız üçgen uçlarını bulmak

CANGFD

Üye
Katılım
23 Nis 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Arkadaşlar bir yıldız üçgen motora (yıldız üçgen şalterli)gelen baglantı uçları karıştı uçlarda hiç bir işaret yok elimde topraklama ile beraber 7 uç var bunları en basit şekilde nasıl baglayabilirim,yani daha açıkçası motoru sökmüşler kurulu düznden uçlar falan herşeyi hazır sadece uçarın ayrılması gerekiyo.en basit şekilde yıldız uçlaru ile üçgen uçlarını ayırmam gerkiyo.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ölçü aleti ile bazır konumu ile uçları bulabilirsin
 
arkadaşım yıldız üçgen panosu varsa 1. kontaktörden gelen uclar yıldızdır 2. kontaktörden gelenlerse üçgen ok
 
CANFGD arkadaşım bu konuda daha öncede yazmısdım bır daha tekrar edelım.
Öncelıkle şöyle bakalım, panodan gelen kablo renklı ıse (misal, sıyah, kahve, mavi gibi) mesele basıt. Kablonun bırısını panodakı renk sırası gibi motor termınalıondekı klemenlserden bır sıraya aynen, diğerini de ikinci klemens sırasına aynı renk sırasında bağlayın. Motor ters dönerse girişden faz sırasını değiştiriniz.
Eğer, kablolar, 3 renklı değilse ;
Enerjı kesık durumda butun ucları birbirinden ayırın, panoya (kollu salter ise şaltere) enerji verin. Yıldız konumıunda, ölçü aleti ile 3 ucda 380 voltu bulun.
Bu ucları, motor termınalıne baglayın, diğer 3 ucu bır yere değmiyecek şekılde emnıyete termınal kutusıu içinde emnıyetle ayırın.
Panoyu start edin. Üçgene geçince ölçü aletinin bır ucunu baglı kabloların bırınıcısıne tutun
diğer ucunu da boşdakı kablolarda gezdırın.Ikı kabloda 380 volt, diğerınde "0" volt göreceksınız. Bu ucu baglı kablonun karsısına baglıyacaksınız, ama bır kenera ayırınız. Ölçü aletinin ucunu bu sefer baglı olan kablonun ikinci ucuna alın, kalan iki kabloda bu sekılde "0" bulşacak şekılde bulupo ayırın. Zaten ikinci ucu bulunca 3. ucun yerı 3 kablonun karşısıdır. Elektriği keserek bosdakı kablonun buldugunuz uclarını baglı kablonun karsısındaki klemenslere baglayın. Tekrar kontrol edıp yaptıgınız işiden emın oldukdan sonra start edınız, üçgene geçdiğini gözleyın. Eğer motor ters dönerse, girişden fazları ceviriniz. Kolay gelsın, iyi çalısmalar dilerim..
 
arkadaşım sana kolay ve basit bi yol
panodan kontaktörün birinden gelen uçları motorun üc ucuna bağla diğerleri boşta kalsın
enerjiyi acıp start ver ve yıldızdan üçgene geçmesini bekle . üçgene gecince ölçü aletiyle bi ucunu baglı uca bi uca boştaki uca tut hangisinde 380 görürsen karşısına bağla
yönü ters olursa
biliyosundur sanırım.
 
arkadasım önellikle sana bir ölcü aleti gerek ölcü aleti ohm durumuna al varsa diyot durumuna al probların uclarını birbirine deydir dit diye bir sey duyacaksın duyduktan sanra kabloları kontrol etmek icin probun bir ucunu bir kabloya diger ucnu diger kabloya deydir dit sesini duyarsan bu ikisi yıldız uclarıdır ölctügün kablonun birini bırak diger kabloları sırasıyla deydirerek yıldız baglantını diger ucunu bul kalan diger 3 uc ücgen ucları 1 de toprak ucudur
 
otomatik kumanda / Y /Üçgen sorunu bölümünde 26.06.2009 tarihindeki tarifime bakma-
nız yararlı olabilir.
 
ÖLÇÜ ALETİYLE 6 UCU KÜÇÜK OHM GÖSTREN İKİŞERLİ GRUPLARA AYIR
 
yıldız üçgen bağlı motorlarda arıza tespiti konusunu araştırsan uçları bulman kolay olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst