Yükseltici Trafolar hakkında acil yardım

ergulhakan

Üye
Katılım
23 Kas 2007
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhabalar,
Öncelikle 34,5 / 0,4 kv trafonun vektörel grubu Dyn11 olarak belirtildiğinde, primer tarafından 34,5 kv verilip sekonderinden de 400 v alınacağı anlaşılıyor. Dyn11 vektörel grubunun anlamı D (delta-üçgen) büyük karakter ile olması primerinin 34,5 kv ile besleneceği, yn (yıldız+nötr) kısmından 400 v alınacağı anlaşılır. Bu durumda biz bu trafoyu sekonder tarafına bir jeneratörden elde ettiğimiz 400 v bağlayarak primerinden 34,5 kv alabilirmiyiz? Teknik olarak sorun yaratabilir mi? ( 2000 kVA lık trafoda yine aynı güç alınabilir mi?)
Proje de jeneratör tarafından 400 volt üretilmektedir. Step up ile elde edilen 400 volt 34,5 kv çıkartılmak istendiğinde oluşturulması gereken trafonun vektörel grubu nasıl yazılmalıdır?
Acil yorumlarınızı bekliyorum
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bağlalantı gurubu,paralel çalışma şartıdır.Tersten besleme durumunda,şebekeyi ( Tedaş ) beslemeyi
engelleyecek şekilde tedbir almanız halinde,jneratörle, trafo sekonderini besleyebilirsiniz.Beslediğiniz
trafo gücü,jeneratör gücünden fazla olmadığı takdirde hiçbir sorun yoktur.2000 Kva trafodan,jeneratör
gücünden daha fazla güç alamazsınız.Jeneratörünüz,2000 kva ise sorun olmaz.Jeneratör,2000 kva dan
küçük ise,jeneratör gücü kadar güç alabilirsiiz.Önemli nokta,şebekeye geri beslemeyi kesinlikle engelle-
menizdir.
 
400 V üreten bir jeneratörün çıkışını trafonun sekonderine bağlayıp primerinden 34.5 kV almak istiyoruz. Trafo da 2000 kVA ' lık. Bu teknik olarak mümkünmü? Bu durumda çekebileceğimiz güç ne olur? Bir de bu trafonun vektörel grubu nasıl yazılır?
 
trafonuzun güçü 2000 kva diyorsunuz eğer jenaratörünüz de 2000 kva dan küçük güçlü değilse 0.4kv verip 34.5 kv alabilirsiniz. Fakat jenaratör güçü küçükse istediğiniz güçü alamazsınız. Trafolar diğer elektrik makinalarına göre daha verimli cihazlardır yaklaşık %90 gibi verim alabilirsiniz. Ama trafo dan 34.5 kv aldığınızda haliyle alabileceğiniz akım düşük olacaktır
 
burada yapılmak istenen elektirik enerjisini daha uzak yerlere daha küçük kesitlerle taşımak tır bence ama bunu için de ikinci bir trafo (generatörle aynı güçte olma şartıyla ) gerekmektedir saygılarımla hatam varsada şimdiden tşkrler..... eleştiriler için
 
jenerator zaten seyyar bi kaynaktır neden ola da taşımak için voltaj yükselt-akım düşür tekniğini kullanmak istesinler ki?
direk jeneratörü taşıyın trafoyuda geri besleme riskinden kurtarın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst