TRAFO BAĞLANTI GRUBU HAKKINDA

Katılım
26 Şub 2013
Mesajlar
123
Puanları
16
Yaş
36
Konum
İstanbul
Merhabalar;

Güç revizyonu ile ilgili çalışma yapmakta olduğumuz dağıtım merkezimizde indirici trafolar kullanarak 6,3 kV sistemle çalışacak cihazlar ve aynı zamanda 0,4 kV ile çalışacak (AG) sistemlerimiz bulunmaktadır. Ancak şartname gereği tarafımızdan istenen trafolarda indirici trafo için 8 MVA gücünde 31,5-36 / 6,3 kV gerilim aralığında Dyn5 bağlantı grubunda dökme reçineli regüleli tip trafo; dağıtım trafoları için ise 6,3/0,4 kV gerilim aralığı, 1600 kVA gücünde Dyn 11 bağlantı grubunda istenmektedir. Sormak istediğim nokta şu :
İndirici trafo Dyn5 bağlantı grubunda olduğundan dolayı sekonderi yıldız ve nötr çıkışlı olacak olan bu trafodan Dyn 11 bağlantı grubundaki ve primeri üçgen olacak dağıtım trafosunu besleme noktasında ne yapmalıyım ?. Yani indirici trafodan gelecek olan nötr ucu için yapmam gereken birşey var mı ?
yardımlarınızı bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kesinlikle topraklayın ; bu işletme topraklaması olacaktır ; 6,3/0,4 kV trafoya yapacağınız bir gövde topraklaması ile de koruma topraklaması temin etmiş olursunuz .
 
Teias uygulamda 30 ohm direnc uzerinden toprakliyo
30 değil 20 ohmdur o direnç.

TEİAŞ’ın 14.02.1992 tarihli kararı ile Türkiye OG şebekesindeki tüm voltaj kademelerinde faz-toprak arıza akımlarının 1000 A’de sınırlandırması için uygun değerde bir direnç üzerinden ( 20 ohm ) ayırıcısız olarak toprak şebekesine bağlanması şartı getirilmiştir. http://www.3eelectrotech.com.tr/arsiv/yazi/guc-sistemlerinde-notr-topraklamasy#sthash.Khrbnc59.dpuf
 
Teşekkür ederim. Belirttiğiniz dökümanı bende inceledim. Birden fazla yöntem sunmakta aynı zamanda bu yöntemlerin faydasının yanında istenmeyen durumları da gayet iyi belirtmiş. Sanırım sonuç bölümünde belirtildiği gibi tesisatı iyice inceleyip ona göre karar almamız gerekecek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst