Xlpe kablo ve ek muf

ekrem.kolu

Üye
Katılım
18 Ara 2007
Mesajlar
465
Puanları
6
36kv ek muf nasıl yapılmalı kablo açma mesafesi kaç cm olmalı

zira ben 30cm kabloyu soyup ekleyende gördüm 21 cm soyup ekleyenide

sizce doğrusu nasıl yapılmalı ....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ek mufu veya başlık yapımında imalatçı firmanın ürün içine koyduğu talimatlara aynen titizlik ile uyulmalıdır.Kullanılan malzeme cinsine ve markasına göre ölçüler değişir.
 
Raychem marka ek muf kullandılar ve 30 cm actılar karbon tabakasını komple sıyırdılar stress kontrol izalasyonla temas halinde kaldı karbon tabakasını komple sıyırdıkları için stresi nasıl atacak ek noktası allah bilir :confused:
 
Dikkat ettiyseniz, sıyırılan yarıiletken tabakanın yerine, (genelde) siyah renkli ısı büzüşmeli başka bir kılıf geçirilip pürmüz ile daraltılmıştır. O kılıf da alan kontrolünü sağlar: http://www.egeprestij.com.tr/tayosis/images/td/K24.pdf
 
Son düzenleme:
36kv ek muf nasıl yapılmalı kablo açma mesafesi kaç cm olmalı

zira ben 30cm kabloyu soyup ekleyende gördüm 21 cm soyup ekleyenide

sizce doğrusu nasıl yapılmalı ....

Bu arada ek mufu özellikle de Orta Gerilim de reçineli ek muf kullanılması taraftarıyım. Isı büzüşmeli mufların, reçine ile yapılan muflara göre dayanıklı olmadığına şahit oldum. Tabii ki yapanın adam akıllı yapmasına göre de değişir. Fakat yine de reçine derim başka bir şey demem :)
 
bende kesinlikle reçine ile yapılan muf daha dayanıklı derim
 
bu konuda benim kanaatımce raychem lider 36 kv xlpe eki yaptım hiç bir sıkıntı yasamadım size kabaca anlatayım ek olcak kablolar birbiri uzerıne 20 cm bindirilip ortsı çizilerek referans noktaları olusturulur bu noktadan 205 mm soyularak referans noktasondan kesilir yarı iletken tabakayı karbon 145 mm soyulur kablo ucu konektor boyunun +5mm olarak soyularak birbirine eklenir sırası ile konnektor uzerıne sarı uzun mastık yarı iletken tabakanın baslangıç noktasına sarı dolgu bandı stres kontrol tupu izalasyon tupu topraklama telleri son olarakta siyah tabaka buzuşturulerek ek tamamlanır
 
Merhaba! Ben rüzgar gülünde çalışırıyorum
XLPE 630mm Al yer altı kablomuz var. Fazın biri patladı ve ek yapılacak. Kablo yet altında olduğu için çekip uzatma gibi bir şansımız yok. Mecburen araya xlpe kabloyla uzatma yapcaz. Sizce bu uzatma yapacagımız xlpe kaç metre olmalıdır??
Yani ek arası mesafe ne kadar olmalıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,052
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst