Voltaj Düşüklüğü Nedeni ?

Arkadaşlar

Ayrıca bir başlık açmak istemediğim için buraya yazıyorum. Bizim Hasköy'de bir imalathanemiz var. Burada 3 faz ile çalışan makinalar var ve 2 aydır elektriğin git gel durumundan dolayı makinaların rezistansları yandı ki bu rezistanslar iyi para. Benim sormak istediğim, Düşük veya yüksek voltaj için koruma röleleri olduğu internette yazıyor. Kael elektronik sitesinde yazı olarak çıkıyor ama bir türlü siteyi açamadım. Bu koruma röleleri ne kadardır ve voltaj yükselmesi ve düşmesine karşı makinaları ne kadar korur? Nasıl bağlanır? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi akşamlar arkadaşlar benimde bu voltaj düşüklüğüyle ilgili sorum olacaktı.
Bir evin priz hatlarında filan hiç bir sorun yok gündüz vakti aydınlatmalarda da problem yok ama akşam olunca özellikle kışın salon oturma odası ve mutfağın aydınlatmaları yanmıyor bazende sadece 1 odanınki yanarken diğer 2 odanınki yanmıyor ilk etapta kontrol kalemiyle filan kontrol ettim sorun gözükmüyor yarında ölçü aletiyle bakıcam ama yinede bir fikri olan yada böyle bir durumla karşılaşmış olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Not: evde 32 w simit floresan kullanılıyor ( acaba sorun onlardamı ) diye düşündüm ama balanstlar fian görevini yapıyor ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler !

Genelde voltaj düşüklüğü kışın akşamları olur sebebi ise herkez aynı anda eve gelince soba klima vb. ısıtıcıları kullanarak veya evdeki elektrikli eşyalar daha fazla kullanıldığından dolayı gerilim düşer bu gerilimin düşmesi o bölgedeki trafo tesisi trafo çıkış hatları ana kolon hattı ve ev tesisatı ile orantılıdır.Gerilim düşümünü en net hissedeğin yer ise tasarruflu ampüllerin sık patlaması 32 w simit floresan yanmaması ve buzdolabı,elektronik aletlerin normalden fazla gürültülü veya hiç çalışmamasıdır.Bu sorunu nasıl çözerim dersen evdeki kullanım gücüne göre bir regülatör bağlayarak sorunu çözebilirsin voltaj ölçümünden sonra regülatörle ilgili bilgi alabilirsin.
 
Evdeki voltaj akşam ölcüldüğünde prizlerde 209 aydınlatma tesisatında ise 211 üzerinde yük varken ölçüm yapılmıştır yarın bir de gündüz ölçüm yapıcam .... Buatlar sigortalarda gevşeklik yok hepsi kontrol edildi geriye dediğiniz gibi ya regülatör bağlanacak yada direkten gelen kablo değiştirilecek direkten gelen kabloda da etken olabileceği söyleyenler var ilgileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar !!!
 
Herkes baglantilarda gevseklik olabilir demis, ama kimse bu gevsekligin duruma gore en buyuk yangin sebebidir dememis.....
 
selam arkadaşlar.benimde bi sorum olacak.bir adet 12 kw çamur pompası çalişdiriyorum fakat 15 günde bir yanıyor.voltaj düşük geliyo ondan olabilirmi?birde klemens kutusu kapalı yıldızı üçgeni nasıl ayıracağız?acilllll
 
sorun buatlardaki veya sigorta üzerindeki gevşek bağlantıdan olma ihtimali yüksek.diğer yandan sigorta veya kablo sorunlu olma ihimalide var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,015
Kullanıcılar
450,611
Son üye
batbat

Yeni konular

Geri
Üst