Vakum Tabla

ortada kesin bir bilgi yok varsayımlar ve yapılanlara göre gidiyoruz ya sen yada ben bu deneyi yapıcaz:D:rolleyes:
 
3CFM ses benim bulduğum kaynaklarda 50dba civarı. Yani bir kabin içinde filan yalıtılırsa gayet sessiz olabilir. Üstelik kompresör pistonu gibi pat pat vurmuyor. Yalıtılabilir bir sese benziyor.


Benim bildiğim bu pompaları 2 tipi var. biri yağlı diğeri sulu. Sulu olan az ses yapıyor biliyorum. Ama suyu harcıyor mu yoksa başka bir şey için mi bilemiyorum.
 
 
Normal freze mengenesinden sonra gördüğüm en iyi sulu kesim için bağlama sistemi bu.

 
Adamların bu yöntem iyi değil aslında. Bu tarz makniaları genelde pdf den dxf'den tek boyut kesim yapanlar kullanıyor. Veya reklamcılar harf kesiyor. Haliyle bu tarz işlerin hemen hemen hepsinde malzemeyi dibine kadar kesmeniz gerekiyor. Alttaki sunta zayi oluyor. Sunta olduğundan düzleyip kullanma imkanı da pek olmaz. Mdf oldu diyelim yine 4-5 iş sonrası onun değişmesi gerekiyor. Ki bu 4-5 iş arasında full tarama yapman gerekli. Yani zaman kaybı.

Belki bi düz levha kesime 750 lira alıp, 50 lira alttaki mdf'yi gider sayıp öyle çalışıyor olabilirler. Ama benim yaptığım işte bana ciddi zaman ve para maliyeti oluyor. Üstelik istediğim gibi işçilik çıkıyor.

O sebeple bahsettiğim gibi vakum sistemine yöneldim. Şu an yapasamda düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,501
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst