Uzaktan Röle İzleme ve Kontrol Sistemleri

Katılım
29 Mar 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
Uzaktan Röle İzleme ve Kontrol Sistemlerinde Aklınıza Takılan Sorularınız Varsa Teknik,Yazılım,Scada Puanlaması,Bağlantı Şekil ve Şemaları Hakkında Tüm Sorularınıza Cevap Verebilirim.Genel Anlamda Araştıran Çok Fakat Yeterli Bilgi Veren Az Olduğundan Araştırma ve Uygulamasını Yapmış Biri Olarak Tüm Sorularınıza Elimden Geldğince Cevap Vermeye Hazırım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
röleden değilde sayaçtan izlenme olsa daha iyi olmazmı ?yada uzaktan röle izleme nasıl bir sistem ? kolay gelsin iyi çalışmalar
 
Tam Olarak Neyi Kasdettiğinizi Anlayamadığım İçin Yardımcı Olamayacağım.Daha Açık ve Net Olursanız Yardımcı Olabilirim
 
Tesisin aktif-reaktif oranlarının tam ve net olarak ne durumda olduğunu anlamak için elbette ki sayaçtan izlemek daha doğrudur. Ancak uzaktan müdahale edebilmek için reaktif röleyi izlemek gereklidir.

Neticede uzaktan izleme sistemi kurmayı hedeflediğiniz zaman haberleşme cihazı kullanmak zorunda olduğunuz için, hem sayaç hem de reaktif röleyi (aralarındaki mesafe 200 metreyi aşmıyorsa ) aynı haberleşme cihazını kullanmak suretiyle izleme olanağı bulabilirsiniz.
 
Cep telefonu ile uzaktan röle konusunu açabilirseniz memnun olacağım...
 
Cep Telefonundan Ziyade Sistem Zaten GSM Hatlarla Gerçekleşiyor.Bazı Gatewaylerde SMS Desteği Mevcut.SMS ile Kumanda Etmeniz Mümkün Olacaktır.Attığınız SMSler OPC Server Üzerinden Tanımlı Gatewaye Komut Olarak İletilecekdir.Fakat Dediğim Gibi Bu Teknolojiyi Destekleyen Gatewaylar Sınırlıdır.
 
merhaba. elimde bi iş var ama hangi adımı atsam bilemedim.
3 adet kuyu var. kuyuların depoya uzaklığı 2-3-4 km. 1. kuyu 1seviye. 2.kuyu 2. seviye. 3kuyu 3. seviyelerde depoya su gönderecek. ve bu kuyularmerkeze (arıza bilgisi, jenaratör çalışma bilgisi, çalışma bilgisi gönderecek. scada yazılımı ilede kontrolu sağlanacak. depo ile scada arası 3km. depoya internet verebilirim sorun yok. fakat depo ile kuyular aralarındaki bağlantıyı sağlayıp merkeze nasıl gönderecem. gelde çık işin içinden. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Halit bey merhaba

Benim sorunum uzaktan haberleşmeli rölelerde olması gereken teknik özellikler nelerin olması gerektiği konusu.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Saygılarımla
 
Reaktif güç rölesinin rs232 çıkışı olması yeterlidir bi converter yardımı ile adls modeme bağlanır. port açıp uzaktan değer izleme hatta belli oranda kontrol bile edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,495
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst