USB CNC KONTROL KARTI ALINIRMI SİZCE

gznfrylmz

Üye
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
41
New products !!! 4 axis USBCNC with hand controller driver board-in Motor Controller from Industry & Business on Aliexpress.com

linkte verdiğim cnc usb kontrol kartı alınırmı sızce artı ve eksileri nelerdir siz ustalara danışayım dedim çin deki arkadaşım tamam derse ürünü bana yoluyacak sizlere sorayım dedim pleksi kesmek için kullanacağım cnc de kullanmak için düşünüyorum
 
Güzel karttır alabilirsiniz.
Ama neden usb tercih ediyorsunuz. Parallel port çok daha yaygındır ve daha sorunsuz çalışır.
 
"The software is USBCNC,not mach3,pls note this. "

Mach3 ile kullanamayacaksınız, Kart USBCNC programı ile çalışıyor bilginiz olsun.

 
"The software is USBCNC,not mach3,pls note this. "

Mach3 ile kullanamayacaksınız, Kart USBCNC programı ile çalışıyor bilginiz olsun.


Aynen, Mach3 USB kominikasyonunu tam olarak desteklemiyor, harici bir Motion controller kullanılmıyorsa.
yaygınlıktan kastım buydu.
USB parallel porttan daha yeni bir kominikasyon teknolojisi olduğu için sanki daha iyi olacakmış gibi genel bir kanı var ama konu CNC Tezgahları ve kontrolörleri olduğunda malesef öyle değil.
USB devreye girdiğinde CPU Timing devreye giriyor. ve bu timing gerek laptop gerek masaüstü bilgisayrlarda çok değişken. USB portlar kullandıkları protokol gereği bu timingden doğrudan etkileniyorlar ve kontrol kartlarının çoğu ve Mach3 bu timingi göz ardı ederek çalışıyor ve dolayısıyla hatalar meydana geliyor.

Mach 3 kullanmak istiyorsanız USB den uzak durun.
 
Selamlar Arkadaşlar ben de usb cnc kartı aldım makineyi de yaptım ama bilgisayar pogramını lisanslayamıyorum your licence key diye bir dosya çıktı cd sinden iki key kod var sanırım biri kartın ID numarası diğeri de o numaraya karşılık gelen aktivasyon kodu..
Ancak şöyle bir durum var ki kartı bilgisayara taktığımda programı açıyorum ve bana farklı bir kart ID veriyor..
dolayısı ile program bana cd ile gelen aktivasyon kodunu kabul etmiyor
Kartı ilk taktığımda usb cnc yazılımı firmware güncellemesini daha ara yüz açılmadan zorunlu yaptı elimde kart var programa beğendiremiyoruz nasıl bi iştir bu anlayamadım..
Satıcı ile irtibata geçtim pek umursamadı..
Bu arada mach3 ve lpt kontrollü bi makine yapmıştım daha önce onu geliştirmeye çalışıyorum Konuyla ilgili bi miktar bilgim var..sizlerin bi tavsiyesi olabilirmi acaba
Şimdiden Teşekkürler..
kart ve program bu...

Freeshipping A251A For engraving maching CNCUSB MK1 USBCNC 2.1 4 Axis USB CNC Controller Interface Board-in Motor Driver from Industry & Business on Aliexpress.com


Planet CNC
 
Arkadaş,

Ben USB CNC adlı MK2/4 ve MK2 (9) kartları kullanıyorum. Lisansım da var. Program, kart olmadan tam manasıyla aktif olmuyor. Lisans onayı için kartı takıp akabinde çıkan kodu firmaya aktarıyorsun onlar da sana karşı kod gönderiyor ve aktivasyon tamamlanıyor.

Linkini verdiğin kart ise Planet CNC'ye ait değil. İkisi birbirine uyumlu mudur bilemiyorum.

Karşılaştığın sorunu bu linkteki foruma yaz.

Planet CNC ? Index page

Oradaki Andrej sana yardımcı olacaktır.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Bu forumdaki ilk mesajım. Ben de hobi amaçlı 49x65 bir cnc yapıyorum. Ahşap işlemek için. Aşağıdaki kartı sipariş ettik.
Daha önce bu karttan kullanan var mı, march3 ile kullanılmıyormuş sanırım. USBCNC yazılımı nasıldır, bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Proje tamamlandığında cnc projesini de resimleri ile paylaşacağım.

4 axis USBCNC with hand controller driver board CNC controller board-in Motor Controller from Industry & Business on Aliexpress.com
 
Andrej piyasada sorunlu klonlarinin oldugundan bahsediyordu. Aslinda kartin yaptigi ozel yazilimi araciligi ile motor suruculeri kontrol etmek. Yani dahili surucusu yok. Istediginiz bir surucu ile kullanabiliyorsunuz. Sanirim burada da 6560'li bir surucu ile kullanmislar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst