UPS'lerin Paralel Çalışması Daha Mı İyi?

Öncelikle teşekkür ederim delta 20. 'her panoya ups 1 den ve ups 2 den hat çekmeniz lazım ve buradan her server kabinini a ve b girişlerine ayrı hat çekmeniz lazım yükleri a , b olrak dağıttıktan sonra (server lerin çift beslemesi olmalı) ups in birini panosu ile beraber söküp götürsenizde cihazınız kapanmayacaktır.' diye yazmışsınız. peki UPS'lerin herhangi birinde bir arıza olduğunda diğer UPS'e geçiş bu şekilde otomatik mi olacaktır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evet server lerin çift enerji girişlerinden birinde kesinti olduğunda diğer power den kesintisiz olarak çalışmaya devam ediyor.Genel de paralel çalışmadan daha çok tercih edilen bir uygulama.
 
O zaman bir UPS pasif diğeri aktif durumda mı olacak yoksa ikisi de mi aktif olacak? Çünkü çift girişli serverların kendi içerisinde UPS1 ve UPS2'nin yükünü ayarlayacağını söyleyenler yani ikisinin de aktif olacağını söyleyenler de var.
 
Son düzenleme:
İkisi de aktif olacak bir serverin A girişi ups 1 den beslenecek ise diğer diğer serverin B girişi ups 1 den beslenecek ve ups ler yükü her ikiside almış olacak birinde sorun olursa server diğer hatta otomatik olarak geçecek burada önemli olan her servere 2 ups tende hat gelmesi , A girişine ups 1 in L1 fazı geliyorsa B girişinede ups 2 nin L1 fazı gelmeli
 
İkisi de aktif olacak bir serverin A girişi ups 1 den beslenecek ise diğer diğer serverin B girişi ups 1 den beslenecek demişsiniz. Peki her serverin A girişleri UPS1'den B girişleri ise UPS2'den beslense ne olur ki?
 
senkorize çalıştırman mümkünse senkorize çalıştırın ve biri arızaya geçince diğeri yükü alır ve akülerin şarz sorunuda kalmaz hangi upsnin arızaya geçeceğide sorun olmaz.
 
Ups lerden 1 tanesini bypass modda çalıştırın diğerini online...
 
60 kwa demişsin ve kullanılan güç 60 kwa dan düşük benim tavsiyem enrji transver panosu yap istediğinde tüm sistemi bir ups den çalıştırabileceğin ve sistemi her iki ups ye paylaştır hem akü leri korumuş olursun hemde biri arızalanırsa diğerinden tüm sistemi besleyebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst