ups giriş nötr ile çıkış nötrü arasındaki fark

djey

Üye
Katılım
22 Haz 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar çalıştığım fabrikada iki adet 300 kvA Master Guards UPS var bu ups ler hakkında bilgisi olan arkadaş varsa ups girişine bağladığımız Şebeke nötr ile çıkışındandan aldığımız nötr aynımıdır bir prizde faz UPS nötr şebekeden alınmış bu durum problem yaratırmı üç faz ve tek fazda yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kendi servisinden bilgi almak daha doğru olur diye düşünüyorum.
 
Eğer UPS girişinde, opsiyon olarak satılan özel izolasyon trafosu alınmadıysa ki hiçbir zaman bu alınmaz UPS giriş ve çıkış nötr leri birdir. eğer UPS girişinde (çıkışındaki değil) özel izolasyon trafosu alınsaydı, şebekeden sadece 3 faz alıp çıkış yıldız noktası için ayrı bir nötr topraklaması yapılıp sistemden tam izole olunabilirdi. İzolasyon trafosu alınmadığından birçok yüksek katlı binada nötr-toprak arası voltaj çok yüksek değerlere ulaşmaktadır.
 
Merhaba;

Çıkışında izolasyon trafosu oloan UPSlerde UPS girişindeki şebeke nötrü ile trafo çıkışındaki nötr birleştirilebilir mi?
 
Merhaba;
Çıkışında izolasyon trafosu oloan UPSlerde UPS girişindeki şebeke nötrü ile trafo çıkışındaki nötr birleştirilebilir mi?
Birleştirmek lazım izalasyonun mantığına ters olsada,veya harici bir toprak çekerek(yalnız ups çkışına)nötr ile birleştirebilirsiniz.
Birleştirmez ,harici bir topraklada şöntlemezseniz işletme toprağının refansı(nötrün)kaybolacağından sistem IT olacak yani
toprakla nötr arası 100 voltun üzerinde bir değer görürsünüz faz hangisi nötr hangisi bilemezseniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst