jeneratör çıkış fazları ve nötr arasında kısa devre göstermesi

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar
atlas copco 500 kva jeneratörün fazlar arasında ve fazlar ile nötr arasında yüksüz durumda, şalter çıkışı ölüçüldüğünde ölçü aletinin buzzer pozisyonunda sesli ikaz alıyorum ve nöt ile gövde arasında da aynı durum görülüyor ve sistemin çalışması normal herhangi bir sorun olmuyor. bunun açıklama nedir?
çukurova 700 kva jeneratörde ise; fazlar arası ve faz nötr arasında aynı durumda sesli ikaz alınırken, nötr ile gövde arasında herhangi bir sesli uyarı göstermiyor. şiki farklı jeneratörde, iki farklı durum gözlemlenmketedir ve bu jeneratöerde normal olarak çalışıyor bunların teknik açıklamaları nedir?
herkese kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Jeneratöre ait 2 farklı eşdeğer devre durumu aşağıda verilmiştir.

1. eşdeğer devreye baktığımızda gövde topraklaması ile nötür(işletme) topraklamasının ayrı olduğu görülmektedir. 1. durumda nötür ile gövde arasındaki direnç toplamı, topraklamaların dirençleri toplamına eşit olup, bu değer büyükse buzzer ötmeyecektir.

2. devrede ise gövde topraklaması ile nötür topralamasının birleşmiş olduğu görülmektedir. Bu değer küçük olduğundan buzzer ötecektir.

Her iki durumda da faz-nötr ve faz-faz ölçümlerinde sargı dirençleri küçük dirençler olduğundan buzzer yine ötecektir.

saygılar...
 
çok telekkürler iyi bir açıklama yapmışsınız. bir sorum daha olacak; şekil 1 deki jeneratör için nötr topraklaması ve gövde topraklamasını ayrı ayrı yaparak vermek mecburimidr? yani nötr için ayrı bir topraklama yapmayıp sadece gövde topralaması yaptığımda jeneratöre herhangi bir zararı olur mu?
saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst