Triyakla Isıtıcı kontrolü yardım

İlk öncelikle güzel çalışan bir zero cross detect devresine ihtiyacın var. Bu devre alternans her sıfırdan geçtiğinde sana bir puls şeklinde sinyal verecek. Her alternansın 50Hz için 10 ms olduğunu düşünürsek, puls sana % olarak triacı tetiklemen için ne kadar süre beklemen gerekiğini bildirmiş olacak.
 
tamam dostum hemen araştırmalara başlıyorm bir zero cross detect devresi bulup çözüme gideceğim
 
merhabalar kusura bakmayın arkadaşlar sınav haftası ve bir kaç üzücü olay nedeniyle ilgilenemedim mesajlarla şimdi kaldığımız yerden devam zero cross devresi tamamdır.
 
arkadaşlar lütfen yardım edin
 
mckayrak dostum teşekkür ederim aslında işime yarayabilir belki fakat ben o dosyaları açamadım :( Nasıl açabilirim biliyorsan söyler misin?
Katana dostum verdiğin linkler için teşekkür ederim 1. Linki önce incelemiştim.2.linki inceledim ama pek anlamadım ingilizce problemi var da :( bu arada dostum zero cross devresini inceledin mi?Gereken şekilde çalışıyor mu? Birde dostum kod yazmaya mı başlıyoruz? Ben kod kısmından pek anlamam ama senin yardımınla yazabilirim herhalde kusura bakmayın arkadaşlar sizleride uğraştırıyorum. :( yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
dosyalar açılıyor ancak sym ve map dosyaları var. onlar hangi program tarafından kullanılıyor bilmiyorum. devre şeması jpg olarak var. ayrıca hex ve c dosyaları da mevcut.

PIC16F84 based TRIAC / IGBT phase controller for 50/60Hz brightness control by Mike Pearce etiketli dosya
 
dostum sağolasın dosyaları açamadım ben jpegi gördümde başka hexi falan göremedim kusura bakma dostum tekrar bakıyorum hemen sağolasın
 
phase84.c ve phase84.hex dosyaları mevcut. siteye nasıl dosya yükleyeceğimi bilmediğim için yükleyemiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst