trafolar hakkında

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
degerli üyeler ve sayın ustalarım
üzerinden akım geçen bir iletken iletken boyunca taşıdıgı akım ve gerilimin büyüklüğü ile orantılı olarak çevresine bir manyetik alan yayar bu manyetik alan bobine etki ederse bobinde bir gerilim ve akım oluşur oluşan akım ve gerilimin büyüklüğü sarım sayısı ile orantılıdır bu ifadeler dogrumudur
elektriksel bag olmadan manyetik alan etkisi ile enerji nakli olurmu
degerli görüşlerinizi bekliyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.Teknisyen063,evet yazdıklarınız doğrudur.Trafolar bu manyetik etki ile çalışan teçhizatlardır.Trafolarda manyetik alan ile enerji nakli yapılmaktadır.Tabi bu manyetik alanı etkin kullanabilmek için nüve kullanılıyor.
 
Kablosuz şarj buna en güzel örnek, (daha kapsamlı) sonra da diğer uygulamalar radyo, tv, wifi vb.
 
Dediğiniz ifade çok doğru. Herhangi bir iletim hattı olmadan elektrik enerjisini taşıma yöntemi Tesla bobini ile olur. Tabi bu bahsettiğimiz yüksek akım veya gerilim içindir. İnternetten araştırın bunun ile alakalı çok deney var ama tabi biraz masraflıdır.
 
sn teknisyen63.dünyanın bir manyetik alanı vardır.(kuzey ve güney kutupları)hatta gezegenlerin.
http://www.drbaran.org/?p=1597
link deki yazıyı okursanız,sorularınıza belki cevap olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,278
Mesajlar
916,394
Kullanıcılar
450,104
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst