Trafo Koruma için Güneşlik

Küçük bir sorum daha var. Risk almamak adına fan takmaya karar verdim. kaç waatlık bişi yeterli olur sizce. Bunu neye göre belirleyebilirim?
Gölgeleme amacıyla trafo üzerine yapacağınız konstrüksiyon ve gölgeleme örtüsü, herhangi bir sebep ile, doğal atmosferik olaylar ve insan kaynaklı kazalar, umulmadık olaylar nedeniyle trafonun üzerine kısmen veya tamamen inebilir. Ya da her hangi başka canlı veya cansız objenin trafo üzerine düşmesine sebep olabilir. Olumsuz bir sonuç ortaya çıktığında projesi ve yetkili kurumlarca onaylı olmayan uygulamanızin katlanmaniz gereken sonuçları olur . Ama elektriği izole ederseniz. Hiç basınız ağrımaz.
Belli aralıklarla duruş şansı varsa sorun
yok.Duruşlarda temizlik yapılabilir.Ancak,
buşingler için uygun koruma kılıfı olduğu-
nu da zannediyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Benim tercihim gölgelemeden yanadir. Çünkü sizin durumda trafo yükten değil de güneşten ısınıyor. Güneşin altında gereksiz yere trofoyu bronzlastirmanin bir gereği yok. Fan trafo yükten de ısındığı zaman yetmez.
 
Benim tercihim gölgelemeden yanadir. Çünkü sizin durumda trafo yükten değil de güneşten ısınıyor. Güneşin altında gereksiz yere trofoyu bronzlastirmanin bir gereği yok. Fan trafo yükten de ısındığı zaman yetmez.
Gölgeleme yapıldığında herhangi bir afet yüzünden üstüne yıkılırsa sorumluluk almak istemiyorum. Bu yüzden 2 kw enerji yakarım fanımı takarım diye düşündüm.
 
Ana sebep ( yüksek ısı ) ,yükten kaynaklanmamı ?
Rahatsız olduğunuz sıcaklık kaç °C
 
Son düzenleme:
Merhabalar.

16 MVA 34.5/6 trafom var. Bu trafo yağ ve sargı sıcaklığı şu sıralar 55 te gezmeye başladı. Açık alan trafosu üstü açık 3 tarafı duvarla çevrili. Önü açık kalmak suretiyle üst tarafına güneş engelleyici tül gibi bir şey yapmak istiyorum. Şayet bunu yaparken havalandırmaya da engel olmak istemiyorum. Bu uygulamayı daha önce yapmış olan varsa önerilerinize açığım.
Bence boşuna evham yapıyorsunuz .
20230626_160321.jpg
 
60° dediğiniz,ciklet ! rakamdır.Boşa evham etmişsiniz.Trafonuz,1/5 yükte
çalışıyor olsa gerek.Isınmıyan elektrik
makinası,yanlış seçilmiş demektir.80-90
°C a kadar devam.Örtü için,boşa masra-
fa ihtiyaç yok demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst