trafo idari ve teknik şartnamesi lazım

bicik433

Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar daha öncede yazdığım 2000kva lık bir trafonun şartnamesi hakkında genel bir bilgiye ulaşamadım.Tedaşın teknik şartnamesini buldum onda hem fikirim.Benim istediğim ihale sırasında yükleniciden ne gibi şeyleri belirtip istemem.Bana yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.(trafomuz 2000kva yağlı tip og/ag olacak ve bina tipidir.)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sizi neyin bu kadar huzursuz ettiğini anlayamadım.Sizin için,TEDAŞ-MYD/95-012.C şart-
namesi yeterlidir.Gücü 2000 kva,soğutmayı ONAN/ONAF ,OG-AG değerleri,5 kademe
(+- % 2x2,5 ) değerlerini belirtmeniz ve " Tedaş şartnmesine " uygun olacak demeniz ye-
terlidir.
 
tedirgin olmamın nedeni bu işi ilk defa yapacak olmamdan dolayıdır.Bu yüzden ince eleyip sık dokumak istiyorum. Neyin nerde olacağı yükleniciye ne gibi şartlar konulacağını gibi standart şartlar arıyorum. o yüzden bir kalıp olarak bir şartname arıyorum ilginiz için şimdiden teşekkürler
 
sayın fahri yetiş tedaşın TEDAŞ-MYD/95-012.C şartnamesinde 50kVa dan 1600 kVa ya kadar olan transformatör özellikleri var bizim trafomuz 2000 kVa olacak bu durumda ne yapmamız lazım ?
 
Aynı şartnameyi,2000-2500 kva için de kullanabilirsiniz.Gürültü seviyesini zaten yazmanıza
lüzum yok.
 
selamlar;

idari şartnameleri ihale bürosu hazırlar sizinle alakalı olduğunu sanmıyorum. sadece anahtar personel isteyip istemediğinizi sorarlar; bunun ilerisine gidilmez.

gelelim teknik şartnameye öncelikle tedaşın hazır şartnameleri vardır. o şartnameleri (Fahri Bey'in de Söylediği gibi ) referans gösterebilirsin. biz belediye olarak şartnamelerde uyulacak standartlar ; yönetmelikler diye bir bölüm açıyoruz. tedaşın MYd şartnamelerin işimize yarayacak olanları bu başlık altına yazıyoruz. zaten tedaş geçici kabul yapmadan sizin kabul yapamazsınız. o yüzden tedaşın geçici kabul yapması şartını istersin bunun sonucu olarak üzerindeki yükün bir kısmı azalacaktır. Kolay gelsin.
 
sayın fahri yetiş tedaşın TEDAŞ-MYD/95-012.C şartnamesinde 50kVa dan 1600 kVa ya kadar olan transformatör özellikleri var bizim trafomuz 2000 kVa olacak bu durumda ne yapmamız lazım ?

Denildiği gibi TEDAŞ-MYD şartnamesi genel anlamda yeterli olacaktır.
Ancak Yükte ve Boşta kayıplar şartnamede max 1600kVA ya kadar yazılmış. Kayıplar trafonun maliyetini ve çalışırken de işletmeye maliyetini doğrudan etkiler.Hatta Türkiyede genellikle trafolar aşırı yüklendiği için, trafonun ömrünü de etkiler. Bu yüzden önemlidir.
33kV- 1600kVA izin verilen maksimum Boşta:2800W-Yükte:17000W olarak belirtilmiş.(sayfa 6)
Sizde 2000kVa için maksimum Boşta:3100 Watt Yükte:21000 Watt gibi bir değer (yada daha düşük) verebilirsiniz.
 
trafo şartnamesi tedaşın genel şartnamesimi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,263
Mesajlar
916,299
Kullanıcılar
450,085
Son üye
coşkun memis

Yeni konular

Geri
Üst