trafo arızası

jndl

Üye
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar,
trafo çıkışlarından 2 tanesinde enerji olmaması trafonun yandığı anlamına mı geliyor?eğer yanmış ise fabrikada tamiri mümkün mü?
şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ne tip bir trafo ..?
380V Üçgen Yıldız mı...Yoksa 34,5kV/0,4kV mu...Ve kaç kVA..?
...
Girişinde 3 Faz var mı ve normal mi (olması gerektiği gibi mi)...
 
Öncelikle bir önceki mesajda yazan arkadaşımızın dediği gibi bazı bilgileri vermeniz lazım.Bir de diğer 2 fazda gerilim değeri 0 mı yoksa çok az bir seviyede mi?Trafo girişlerini bir kontrol etmeniz lazım.İyi çalışmalar..
 
arkadaş balıkçıdan balık istiyor ama ne istediğini belirtmemiş ? en absitini söyleyelim trafonun belgelerini veya üzerinde yazan değerleri seri nosunu bul üreticisinle balantıya geçip onlara ver sana en doğru cevabı onlar verir. bizde og hücre arızasında adamlar taşıma asnasında oluşan boya çiziğini bile hatırladılar
 
arkadaşlar trafo hermetik tip,25kva üçgen yıldız,34,5kv/0,4kv. girişler normal. çıkışlar 1.faz 396 2.faz 105v 3.faz 0 V
teşekkürler.
 
Sigortalar ve parafudrlar sağlamsa eğer trafo arızalı.
 
Arkadaşım trafo 2 faz çıkışı olmazsa bir sen o tarfoyu besleyen kesici devreye alamazsın. Devreye alsanda tarfo 2 faz çıkmıyor diyorsun ya arızalımı diye düşünüyorusun inanki trafo arızalı olsa devreye aldığında mutlaka tarfo sana arızalım diye seslenir. sen o sesi duyarsın. sen tarfodan sonraki ekipmanları kontrol et. Primerden önceki değil sekonderden sonraki ekipmanı kontrol etmeni öneririm...
saygılar...
 
o trafoya büyük ihtimalle Alçak gerilimde problem gördüğün fazlardan yüksek gerilim girmiyor eğer trafoda dahili bir arıza olsaydı ses gelirdi.
 
en başta çevirme oranı ölçümü yapın belli olur daha sonra bir meger yaparsınız sorun iyice anlaşılır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst