Trafo İmalat Fabrika Gezisi

kurulu gücü bulduktan sonra talep faktörü önemli yani , kurulu gücü oluşturan alıcılar hepsi aynı anda mı devrede olacak, sonra ilerleyen zamanlarda yeni alıcılar ortaya çıkabilir mi veya yeni cihazlar devreye alınma durumu var mı tüm bu faktörler göz önünde tutulduktan sonra elde edeceğiniz watt cinsinden güç genelde motor gibi alıcılar için mi , yani alıcılarınız genelde endüktif ağırlıklı mı yoksa omik m ibunu da belirledikten sonra watt cinsinden gücü cos q değerine bölerseniz mesela 0,8 olsun size kVA cinsinden görünür gücü yani trafo gücünü verecektir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
peki alıcılarımızın endüktif ve omik yük olduklarını bulduktan sonra watt cinsinden gücü neye göre hesaplayacağız.yani omik yük ile endüktif yükü toplayacakmıyız
 
Zaten bulduğun omik yük watt tır. endüktif yük ise Var dır. bunların karelerini alıp toplayıp karekökünü alırsan VA cinsinden gücü yani görünür gücü bulursun.
 
sevgili arkadaslar türkiyenin ve dünyanın en büyük mühendislik firması ve trafo imalatı yapan aslen isvec markası olan bir trafo fabrikasında calışmaktayım yaklasık 3.5 yıllık fabrikada final test tecrübem vardır 3 yıldırda saha servis hizmetinde calısmaktayım yaptığım bazı işler transformatör 2t testleri arıza tespiti ve devreye alma ,o.g y.g kesici Bakım montaj test ve devreye alma işlemleri jeneratörler ve röle testti hariç tüm santral ekipmanlarının testleri hakkında bilgi almak isteyen arkadaslara yardımcı olmak isterim firma ismi söylemiycem bilenler tahmin etmişlerdir...
 
merhabalar.
araştırma ödevim için yardımınızı rica ediyorum.
transformer/transformatör/trafo yağı hakkında araştırma yapmam gerek
yagın bileşimi ( hangi tür yağ ve katkı maddeleri kulanılır), özellikleri, avantajları ve pazarı( üreten ve alan) hakkında bilgi vereblriseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler
 
best a.ş. balıkesir
 
bende staj defeterime koymak için bu fotoğrafların orjinallerinden rica ediyorum,msn ekledim inş. abimiz yardımcı olur..
 
bende staj defeterime koymak için bu fotoğrafların orjinallerinden rica ediyorum,msn ekledim inş. abimiz yardımcı olur..

bende trafo degıl ama trafo parcaları ureten bır fabrıkada staj yapıyorum hemen hemen aynı seylerı gordum .. yalnız tabı sarım seklıyle trafo gormedım urtılmıyor...fotoların orjınalınden bende rıca etsem acaba.. size gezınızde ıyı foto cektırmısler.. ben stajer olmama ragmen cektırmıyorlar ..
 
Selam arkadaşlar ;)
Toroid trafo Nüve-tel kalınlıkları-sipir sayıları-frekans hesaplamaları yapmak istiyorum.
Formüller lazım ya da eğer mümkünse hesaplama modülü olursa extra olur.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,009
Kullanıcılar
450,224
Son üye
Emir123123

Yeni konular

Geri
Üst