Neden arızalıyım? acaba

paskomya

Profesyonel Üye
Katılım
10 Eki 2009
Mesajlar
8,397
Puanları
2,556
Yaş
60
Konum
bodrum
İnsanlar beni her zaman çok sevmezler. Çünkü onlara göre ben dinsiz biriyim. Bu onların yorumu benim değil. Ama şöyle bir durum var, onlar hala kitaplarını okumamışlar ve onların okumadığı kitap benim baş ucunda duruyor. Yani ara sıra da olsa okuyorum. Her zaman derim "benim dinim benim vicdanımdır." iyilik yapmak için, dürüst olmak için sadece insan olmama bana yetiyor. İsteyen istediği cennete gider. Benim cennetim insanları, çocukları mutlu ettiğim zamanlar. Benim cehennemim üzüldüğüm zamanlar. Hani birde kendini uyanık zannedip beni kazıklayanlar, kandıranlar var. Bunların kimler olduğunu bahsetmesem de olur, sizler anladınız. Alkolümdeki kan miktarını seviyorum, nerdeyse hiç düşmüyor. Yada her neyse işte. O aklınıza gelenden yada gelmeyenden. Dün ışıklarda mendil satan bir kişiye denk geldim. çağırdım yanıma bana mendil uzattı
- s*ttir et mendili, mazot işi var mı? dedim.
- yalan yok var abi dedi.
- bak o zaman mazota yatıracaksan al sana para (sanki çok para verdim 10₺, mendili 5₺ veriyor) ama lütfen mazora gitsin yoksa üzülürüm dedim.
- merak etme abi bir yudum da senin için fırtarım dedi.
Ne cami kapısında ne de yol kenarında benden dilenenlere bir kuruş vermem. Ama mazotçulara veririm, çünkü verdiğim paranın nereye gittiğini bilirim. Ve bu güne kadar bana, beni hiç tanımadıkları halde "hayır" demediler. Ne zaman istediysen bir fırt, hep bir bardak verdiler.
Herkesin bir zaafı vardır. Benim de zaafım çöplerimi gece dışarı çıkarmak. Neden mi? Çünkü kapımdan çıkıp üç adım atıyorum, mis gibi narenciye çiçeklerinin kokusunu ciğerlerime çekiyorum. İki basamak merdivenden iniyorum on yedinci adımda mis gibi yasemim kokusu ciğerlerime doluyor. Kırkıncı adımda site kapısındayım içim koku bombası ile o aldığım o andaki nefesle mutluluk ve huzurla doluyor. Sonra bir kırk adım daha çöp bidonuna gidene kadar. OOOHHHH derin derin nefes alıyorum. İşte bu diyorum yaşamak. İşin en garip tarafı üç metre ötemde açık mutfağımda ocakta yanan yemeğin kokusunu burnum almıyor. (Geçirdiğim kaza sonucu beynimde oluşan arızalardan sadece biri). Bazen o yasemin kokusunu alabilmek için kül tabağımı bile gidip çöpe döküyorum. Gündüz çok denedim o koku yok, ancak gecenin çiğinde çıkıyor o kokular.
Al işte yine ödenecek bir fatura ödeme hatırlatması, sağ köşeden çıktı. Artık böyle şeylere küfür etmiyorum. Çünkü benim küfürlerim çok değerli ve o küfürleri onları hak edenlere söylüyorum. Yazmak pek işime gelmiyor sonra ban geliyor. Işıklar içinde uyusun kaptanım Halil reis vardı. en güneş görmemişlerini ondan öğrendim. Çünkü küfür etmek bir sanattır. Aslında tam karşılığı hiciv sanatıdır.
Galiba toprağımızda var, Neyzen Tevfik az buçuk hemşehriyiz. Eğer sansürsüz ya da sansürlü bile olsa kitaplarını okumanızı, hiciv sanatının incelikleri için okumanızı tavsiye ederim.
Şimdi buraya kadar okuduk lan arızan nerde diyeceksiniz? değil mi?
Arıza zaten benim, yani benim beynimde. Yazarken neler çekiyorum, okurken neler çekiyorum. Bir bilseniz, kelimeler harfler hep birbirleri içine giriyor. Sadece burası değil ki. Her yerde, her şeyde. en az iki kere üç kere okuyorum. Gözlerimin gördüğü ile beynimin algıladığı aynı değil. Düşündüğümü yazan parmaklarım yada beynim genelde hep harf unutuyor, bazen de hece. keşke unuttuklarım hatalarım o kadar olsa. Herkese araç kullanmayı sevmiyorum diyorum ama araç kullanırken boyut değiştiriyorum. Keşke uyuyor olabilsem diyeceğim ama yok, kopup gidiyorum bir boşluğa. Geri gelmekte zorlanıyorum. Benim canım dert değil, ölmekten korkmuyorum. Korkum başkalarına zarar vermek.
Şimdi lan burada da atıyorsun diyeceksiniz. Ve gülüyorum çünkü üç kere gittim ve geldim. üç kere ışığım söndü, üç kere de yaktılar o ışığı. ilk ikisinde çok acılar çektim, üçüncüsü bir harikaydı. Umarım sonuncusu da öyle olur.
Ulan arızan nerede?
-Arızam her ay yaşamak için olduğum iğnelerde
-Arızam koku almayan burnumda
-Arızam duyamayan kulaklarımda
-Arızam geçmişi/zamanı hatırlayamayan beynimde
-Arızam hala yaşıyor olmamda (arabayla üç takla at, denize uç.. araba pert ben yaşıyor. Akşam tiyatro kursuma gittim, Yolda giderken şeridimde, yola çıkan araba bana çarpsın. Honda motosiklet pert ben ayağa kalkıyor. Aradaki kimyasalları, elektrik çarpmalarını, beni ıskalayanları saymıyorum. Alkol komalarını hiç saymıyorum. Amatem bile işe yaramadı. Bu arızaya iyi bakın ve sakın örnek almayın. Yine kafa ütüledim değil mi?
beğenmeyenler lütfen şikayet edin beni, silinirse zerre kadar üzülmem. Hepinizi çok seviyorum, Siz beni sevmeseniz bile...
iki defa editledim. kullandığım kelimelerde harf eksiliği var oysa iki kere okumuştum yani ben yine arıza
 
Son düzenleme:
Seni o dindar kütleye değişmem. İyiki varsın
o sizin güzelliğiniz. birden aklıma geldi. @FakirMaker ustamız bana 3D baskıda bir şey yapmıştı. emeğinin karşılığını ödemek istedim, kabul etmedi. Allah yolunu açık etsin. ben inanmasam da, inananlara saygı duyarım. ortak bir karar verdik kafamdaki bedel 10 tane ilk okul çocuğunu doyurmak oldu. o çocukların yüzündeki mutluluk ifadesini bir görecektiniz (ihtiyaç sahibi çocuklardı. özellikle alamayanlar ve parası yetmeyenlerdi) hiç biri onları mutlu edenin yani yediklerinin parasını verenin ben olduğunu bilmiyordu ve hiç biri bana teşekkür etmedi. zaten istemedim beni tanımalarını. onların gülen yüzleri beni mutlu etti. bazıları iyilik diyor, ben ise güzellik. okullar açıkken arada böyle güzellikler yapıyorum. o çocuklar mutlu olsun yeter. belki içinde bir uktedir. benim başımı sevip okşayan bir babam olmadı. hayatım hep hatalarla geçti. her şeyi kendim öğrendim, hayatı yaşamayı. iyiyi öğreten olmayınca kötü her şekilde üzerine yapışıyor. içki, sigara, kumar, pavyon. iyi yaşadım mı bilmem ama iyi batırdım.
 
Seni o dindar kütleye değişmem. İyiki varsın
Bu konuda bir iki kelam etmezsek olmaz. Bir din adamından şöyle bir izah duydum . İslamiyette helal ve haramlar , farzlardan daha önce gelir . Yanı bir insan sabah akşam namaz kılıp oruç tutsa ama helal haram hassasiyeti yoksa ona dindar insan denemez. Yani ibadet ehli olmak insanı dindar olarak nitelemeye yetmiyor .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst