Elektronik Kartlardan Altın ve Gümüş Madenciliği Sanıldığı Gibi Neden Değil?

Kazuya5587

Katılımcı Üye
Denemeden bilemezsin diye bir söz var. Bu dönemde altın ve gümüş fiyatları artınca karşıma özellikle yabancı içeriklerde "altın ve gümüş" madenciliği videoları çıkmaya başlamıştı. Şans mı? Kader mi bilmem ancak beyaz eşya dükkanı sahibi usta da dükkanı taşırken bana 150-200 kadar elektronik kart hurdası çıkardı. Benim ilk amacım faydalı parçaları sökmekti fakat bir anda roleleri kontrol etmek istedim ve konu konuyu açarken bir anda kendimi değerli maden ayrıştırma süreci içinde buldum.
Başlarken zaten bu işin umut tacirliği olduğunun farkındaydım. Türkçe bir içerikte, yayıncı kart satıyor, dedektör ve asit satıyordu. Kendi neden yapmıyor diye sorgulamıştım çünkü labaratuar güç kaynağı projemde bana hurdacı hoşuma giden bir anakartı satmamıştı, hatta hiçbirisi satılık değil demişti.
Fazla uzatmayayım 2 video çektim. 1 tanesi nasıl yapıldığı ile ilgili diğeri ise saçma ve hayal tüccarlığı olması ile ilgili. Bizzat denediğim için artık gönül rahatlığıyla yazabilirim "az bir para için, bir insan sağlığını satmaya karar verdiyse bu işe girsin" Sağlığın değeri para ile ölçülmez. Tavsiye olarak görmeyin ancak mesela 4-5 yıl biraz parça biriktirilir ve 1 kere yapılabilir. Zararı daha az olur ve kazancı da olur. Ancak bu iş devamlı yapılamaz. Ayda 1 kere bile olmaz... Bu arada bunları eski bir sağlık çalışanı emeklisi olarak yazdığımı bilmenizi isterim.
Az bir para dedim çünkü gördüğüm kadarıyla bu işten para kazanmanız imkansız. Altın bile olsa imkansız. Hurdacı olursanız yani patron, o zaman mümkün tabii ki ve birilerinin de ölümüne yol açarsınız ya da sürünmesine. Hurdacı olup, ben ayıklarım derseniz de, paranızı harcayamadan ölüp gidersiniz. Videoları beğenen, paylaşan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Videoları aşağıya bırakıyorum.

Düzeltme: Malzemeleri yazmayı unutmuşum. 2026 yılına göre
Eritme potası tanesi 2000-5000tl aralığında.
Maske tam yüz 1500-3000tl
Ölçü kapları tanesi 350-500tl ve en az 4 tane lazım.
Isıtmak için pürmüz (gazlı çakmak pürmüzlerin randımanı aşırı düşük).
Nitrik asit, boraks ve saf su.
El aletleri (pense, karga burun, cımbız, yan keski vesaire)
Eldiven 200tl.
Ben bunları kullandım ama başka şeyler de vardır. Aklıma gelenleri yazdım. Meslea tulum da olabilir.

Son düzenleme:
Dediğin' in bir çok video sunu seyrettim. Fakat bu kadar çok altın yada değerli metal çıkmıyor?
Kartların potansiyeli belli. Potansiyeli çok olan şeyleri özellikle gümüş için söylüyorum kimse vermez. Parayla bile satmıyorlar. Bu işlerde en üst düzey koruyucu ekipman kullanılması lazım. Öyle dışarıda ya da balkonda devamlı yapılacak bir şey değil. Ekipmanlar zaten aşırı pahalı ancak bir seferde bitmediği için ev içinde eninde sonunda zehirlenme olur. Yapanların ömrü çok uzun olmaz. Full ekipmanlar ise aşırı pahaldır. Şahsi fikrim tulum bile istiyor...
n95 maske bile kurtarmaz.
Birisi gerekli alanı sağlayarak 2 işçiye yaptırır ve iyi de para kazanır. İşçilere de verir asgari ücreti. Onlarda 20 yıl içinde ölür giderler. Bunu yapan var mı? Ben gördüm ve var...
Göz için de koruyucu ekipman lazım. Saçlar üstündeki etkisini bilmiyorum ancak deriyi de siyahlaştırıyor.

Son düzenleme:
Balığa gittiğim derelerde, altın da ararım niyetiyle şu içi tırtıklı tepsilerden almıştım. Hatta eşim bayağı kızmıştı:
“Bir bu eksikti, iyice kafayı yedin,” diye.
Gerçi benimki foruma girmeme bile kızıyor 😅
Şaka maka, altın çıkıyordu ama bu işin gerçekten bir karşılığı olması için arayan kişinin işi gücü bu olmalı. Elektronik kartlardan altın çıkarmak da aynı şekilde; hurdacı hurdacı gezip ucuza kapatmak lazım. Ama “değer mi?” derseniz, bence değmez. Hurdacı çürütür ama yine de ucuza vermez.

Balığa gittiğim derelerde, altın da ararım niyetiyle şu içi tırtıklı tepsilerden almıştım. Hatta eşim bayağı kızmıştı:
Şaka maka, altın çıkıyordu ama bu işin gerçekten bir karşılığı olması için arayan kişinin işi gücü bu olmalı. Elektronik kartlardan altın çıkarmak da aynı şekilde; hurdacı hurdacı gezip ucuza kapatmak lazım. Ama “değer mi?” derseniz, bence değmez. Hurdacı çürütür ama yine de ucuza vermez.
ya hurdacıysak yine de yapılmaz mı?

Üstad sende de yok yok. Her türlü hobi var.

Üstad sende de yok yok. Her türlü hobi var.
Bİzim jenerasyon seviyor biseylerden zevk almayı. Çünkü biz ne para için nede başkalarından taktir görmek için yaptık. Şimdi bakıyorum hep bir beğenilme merakı var yeni kuşaklarda hâlbuki sen beğendikten sonra ne önemi var başkalarının bilemiyorum valla. O yüzden acaba begenmezlermi diye ot gibi yaşıyorlar maalesef

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Geri