Tost makinesi kaçak kontrolü

nihathoca

Üye
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. premier tost makinesi var ışık yanıyordu ısıtmıyordu. Söktüm kablo başlığı çıkmış 2 tane onları taktım ısitmaya başladı. Fişe takip Kontrol kalemini metal gövdeye değdirdim kontrol kalemi yandı. Başka prizde denedim kontrol kalemi yanmadı. Tam anlayamadım. Sorun makinede mi prizdemi. Ben şimdi güvenli bir şekilde makineyi kullanmak adına kaçak varmı yok mu nasıl anlayabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. premier tost makinesi var ışık yanıyordu ısıtmıyordu. Söktüm kablo başlığı çıkmış 2 tane onları taktım ısitmaya başladı. Fişe takip Kontrol kalemini metal gövdeye değdirdim kontrol kalemi yandı. Başka prizde denedim kontrol kalemi yanmadı. Tam anlayamadım. Sorun makinede mi prizdemi. Ben şimdi güvenli bir şekilde makineyi kullanmak adına kaçak varmı yok mu nasıl anlayabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Evinizde kaçak akım rölesi var mı? Kontrol kalemi arıza tespit cihazı değildir.

Kaçak akımı kontrolü yapmadan önce, prizlerin toprak bağlantısının doğru bir şekilde yapıldığını teyit etmek lazım. Eğer prizlerin toprak bağlantısı yapılmış ise, toprağa (veya başka bir yere) akan kaçak akımını ölçmenin en etkili yolu kaçak akım pensampermetresi kullanmak

https://mekatronik.org/forum/threads/toprak-kacak-akimi-nasil-olculur.2832

Kaçak akımını daha farklı yöntemlerle de ölçebilirsin, ama elektrik ile ne seviyede güvenli olarak çalışacağını bilemediğim için tehlikeli şeyleri de tavsiye etmek istemiyorum :)

Son düzenleme:
Kaçak akımı kontrolü yapmadan önce, prizlerin toprak bağlantısının doğru bir şekilde yapıldığını teyit etmek lazım. Eğer prizlerin toprak bağlantısı yapılmış ise, toprağa (veya başka bir yere) akan kaçak akımını ölçmenin en etkili yolu kaçak akım pensampermetresi kullanmak

https://mekatronik.org/forum/threads/toprak-kacak-akimi-nasil-olculur.2832

Kaçak akımını daha farklı yöntemlerle de ölçebilirsin, ama elektrik ile ne seviyede güvenli olarak çalışacağını bilemediğim için tehlikeli şeyleri de tavsiye etmek istemiyorum :)
Hocam sığ sulara gelmişsin, karaya oturursun sonra :) Önce kaçak akım rölesi montajı lazım kesinlikle. Kaçak akımı ölçüp ne yapacak evinde afiyet içinde tost yemek önceliği olan insan. O işler teknik elemanların işi.

Kaçak akım rölesi yok
Acil biçimde monte ettirin tecrübeli bir ustaya.

Hocam sığ sulara gelmişsin, karaya oturursun sonra :) Önce kaçak akım rölesi montajı lazım kesinlikle. Kaçak akımı ölçüp ne yapacak evinde afiyet içinde tost yemek önceliği olan insan. O işler teknik elemanların işi.

Peki evde toprak hattı bile çekilmemişse? Veya tüm prizlere bağlanmamışsa? Gelen usta evin toprak hattının doğru çalıştığını tespit edebilir mi?

Peki evde toprak hattı bile çekilmemişse? Veya tüm prizlere bağlanmamışsa? Gelen usta evin toprak hattının doğru çalıştığını tespit edebilir mi?

KAKR mutlaka takılmalı.
prizler ve alıcılarda koruma iletkeni olmasa dahi KAKR mutlaka takılmalı.

amaç, nizamı bi tesisat oluşturuluncaya kadar insan vücudunun koruma iletkeni olarak kullanılması.

beklentimiz ise: ''çarpıl fakat ölme''

Gelen usta evin toprak hattının doğru çalıştığını tespit edebilir mi?
Ustanın çapına bağlı Timur hocam. Kaçak akım rölesi yoksa tesisatta sıfırlamalar da büyük ihtimal fink atıyordur. Kim nötr , kim toprak , topraklama tesisatı var mı anlamak ve çözebilmek baya uğraş ister.

Başka prizde denedim kontrol kalemi yanmadı. Tam anlayamadım. Sorun makinede mi prizdemi

Prizden toprak ile nötr bağlantısı ayrılmalı.
Tehlikeli bir bağlantı şeklidir.
İyi bir elektrikçi ile tesisat kontrol edilmeli ve mutlaka kakr uygulanmalı dır.

Kim nötr , kim toprak , topraklama tesisatı var mı anlamak ve çözebilmek baya uğraş ister.
Eski yapılarda topraklama tesisatı yoktur.
Topraklama prizde nötr üzerinden yapılıyor olabilir.

Eski yapılarda topraklama tesisatı yoktur.
Topraklama prizde nötr üzerinden yapılıyor olabilir.
Daha kötüsü de var. Topraklamasız , nötrün çıplak çekildiği zamanlara ait bir tesisata sahip apartmanda kalmak nasip oldu. Topraklamayı balkondan çektim korumak için ailemi.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri