Tost makinesi termostatı çevirince kar atıyor

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı akşamlar. Bir arkadaşın tost makinesi termostatı çevirince KAR'ı attırıyormuş. Bana getirdi içini söktüm. Kablolar arasında herhangi bir kaçak yok. Hepsini multimetre ile ölçtüm. Dedim ki led lambanın bir ucu kopmuştur faz dönüşünü nötr üzerinden tamamlayamıyor ve kar atıyor diye led lambaya 220 V direkt verdim çalıştı sorun yok.
Tek ihtimal rezistansa enerji gittiğinde rezistanstan gövdeye kaçak olma ihtimali kalıyor. Rezistansın monte edildiği tabakada 2-3 yerinde 1-2 cm'lik büyüklüğünde yanıklar meydana gelmiş. Rezistansları söktüm bu kızarıklık yaptıgı yerlere baktım herhangi bir anormallik yok. Ama monte edildiği tabakalarda 2-3 yerinde 1-2 cm'lik boyunda gözle görülecek aşırı derecede ısınmalar meydana gelmiş.
Rezistansları ölçtüm bir 15,7 ohm diğeri 16,2 ohm çıktı.
Rezistansın gövdeye kaçak yaptıgını nasıl anlayabilirim? Bir de bu arızanın sebebi başka neler olabilir?
 
Olcu aletinin buzzer kademesinde govde ile resiztans uclarini olcun.
 
kaçak akım rölesi ne marka ?

bazen şöyle durumlar olabiliyor. başka cihazların kaçakları nedeniyle kaçak akım rölesi doyum noktasına yaklaşıyor. tesisatta termostat, anahtar gibi bir cihaz ark yaptığında kaçak akım rölesi atıyor.

bence tesisattaki kaçakları bir kontrol edin.
 
kaçak akım rölesi ne marka ?

bazen şöyle durumlar olabiliyor. başka cihazların kaçakları nedeniyle kaçak akım rölesi doyum noktasına yaklaşıyor. tesisatta termostat, anahtar gibi bir cihaz ark yaptığında kaçak akım rölesi atıyor.

bence tesisattaki kaçakları bir kontrol edin.

Arkadaşın evindeki simens ve benim evimdeki de öyle. Hem arkadaşın evinde hem de benim evimde atıyor. Sizin dediğiniz şeyin olma ihtimali yok.
 
Hocam termostat kontağı açık iken kontrol yapmış olabilirmisiniz.Birde kontak kapalı iken ölçüm yapın yada dediğiniz gibi yanıklarda izolasyon hatası meydana gelip gövdeye kaçak yapıyor.
 
Onur ustam ve veysel ustam bu kontrolü tekrar yaptım. Kaçak yok. Veysel ustam termostat kontagının kapalı olmasına dikkat ederek yapıyorum. Sonuç aynı kaçak yok. Deli olacağım nedir bunun arızası?
 
Kacak akim rolesi atiyorsa muakkak bir yerden govdeye kacak vardir.Kobloyu kontrol ettiz mi kabloda zedelenme bukulme olabilir.
 
Rezistansı dışarı al elektrik ver tabi balkonda banyoda fayans üzerinde yap ısınmasına yakın dışına kontrol kalemi ile bak termostatın gövdeye değme ihtimali yok mu? onu devreden çıkarıp deneme yap son çare başta anlattığımı yap Hocam .
 
Onur ustam kabloları birçok defa kontrol ettim. Herhangi bir sorun yok. By lent ustam dediklerinizi yapacağım. Aslında az önce termostat çevrilince değiyor mu diye baktım ama bir şey göremedim. Bir tekrar bakayım dönerim tekrar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst