Torna ürünü aradığım bir parça

canerten

Paylaşımcı üye
Katılım
23 Ocak 2016
Mesajlar
1,526
Puanları
106
Üstadlar,

Tasarladığım bir üründe aşağıdaki slide switch'i kullanmayı düşünüyorum. Fakat son kullanıcı ürünü olacağından böyle plastik kare bir switchi kullanıcının görmemesi gerekiyor.(tasarım açısından) Dolayısıyla dışarıdan ürünü daha kaliteli göstermek için şu linkte çizimini yaptığım

http://a360.co/2f3l2iY

Şapka gibi bir parçaya ihtiyacım var. Aluminyum veya yüzeyi düzgün pürüzsüz PVC olabilir. Basit bir şey ama bir türlü hazırını bulamadım. Kendi tornam olsa sürekli çok sayıda üretir stoklarım ama başka tornada sürekli bunu yaptırmak da pahalaya gelir. Çünkü bu parçanın bana maliyeti birkaç vida fiyatını aşmamalı. Haliyle uygun bir çözüm arıyorum. tavsiyelerinize açığım. Aslında bu tam @asenyurt 'un konusu. Ama onun kadar zahmetli işlere girebilmemiz mümkün değil.



siyah-mini-boyut-spdt-slayt-anahtarlar-a-ma-kapama.jpg
 
Sapka capi ve kalinligi - on fatura capi ve kalinligi - ve delik capi nedir yazarsaniz teknik resim atarsaniz bakabilirim
 
evet bu tam benim konu

bu dikdörtgen slide tarzı on off anahtarı için yuvarlak hatlı bir şapka mı düşünüyorsunuz yoksa ??
eğer yuvarlak hatlı ise hiç dışarıya yaptırayım demeyin ya tornaya sahip birini bulun ya da bir torna edinin.

en büyük çapı kaç olacak ??

şöyle bir önerim de olabilir size,
bu tür şeyler çok ufak olduğundan yuvarlak silindir aluminyumu bizim spindle penslere takabiliriz.

cnc nin tablasına torna kalemi koyup işletebiliriz.
ama tabi ufak tefek işleri.

bu şekilde araştırabilirsin yapılmış örnekler var youtube da
 
Resimde yuvarlak sapkali bir parca gozukuyor tornaci isi bu ama ona yakin hazir parcalarda var o amacla yapilmasa bile uyarlanabilir olcu verebilirse cevdet bey
 
Son düzenleme:
kaç adet lazım ölçüler nedir hassasiyet ne kadar. eğer adetli üretim olacaksa dediğiniz gibi vida maliyetini geçmez ama bir enjeksiyon kalıbı yaptırırsınız olur biter. üretim adedi az ise o zaman sıkıntılı bir ürün
 
Ölçüler ortalama mini slide switch ölçülerine göre.. Yüksekli 7mm, Delik çapı 5mm, dış daire çağı 10mm. Alttaki çentik gibi geniş kısımın kalınlığı 1.5m..

İlk başta 100 adet lazım. Siparişe göre 500+ şekilde alacağım.

Belki şöyle bir şey olur mı bilemiyorum. Aliexpress vs mini plastik enjection makineleri vardır muhtemelen. Şöyle 10'lu bir kalıp yapsam CNC'ile 7070 aluminyumdan. Sipariş geldikçe 100 adet şeklinde kendim plastik eritip yaparım. Ama üst yüzeyi istediğim temizlikte olur mu? öyle bir plastik hammadde bulabilir miyim?
Yani yapacağım plastiğin pazardan alınan oyunca araba plastiği gibi olmaması gerekli.

Ya da direk şöyle bir şey bulsam işimi görecek ama TR'de bulmak zor. Alix'de de yok.
http://uk.rs-online.com/web/p/slide-switches/8290611/


@asenyurt dediğin yöntem olabilir. Ama 100 taneyi sök tak derken asıl ürünü yapmaya vakit kalmaz. Ki bu ürünün sadece bir parçası. Asıl işlemi bunun ahşabı görecek.

Rothink kalemin arka kapağını düşünün. Onun toptancısı tedarikcisi gibi bir şeyi bulup 300'lü paket alıp üstüne geçirip işi bitirmem lazım.(örnek olarak)
 
Son düzenleme:
100 tane için CNC torna lazım Cevdet. Bir de tek tarafta işlem yaptıktan sonra ters takıp diğer tarafı kesmek lazım. Yani kalıp en mantıklısı olabilir.
 
Torna bile zahmetli dediğin gibi. Aslında bir çözüm daha var ama yüzey sanırım istediğim gibi olmaz. 10mm kalınlıkta plakadan dikine işlemek. Sonra her birini bir kalıp içine koyup delik açmak.

En iyisi plastik eritmek. Varsa bilgisi olan o ufak makinalar hakkında yardımcı olabilir mi? PRomosyoncualr vs kullanıyorlar öyle şeyler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst