tesisat muayenesi hakkında yardım

atak20

Üye
Katılım
30 Ara 2006
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir evin elektrik tesisatını yaptım ama tesasatı antigron kablo ile sıva üstü olarak yaptım. tedaşa müracat ettik muayeneye geldiklerin de tesisatı uygunlulurlarmı ve nerelere dikkat ederler yardımcı olursanız sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yapı denetimin olduğu illerde yapı denetim,diğer illerde TUS(teknik uygulama sorumlusu)
onay vermiş ise mesele yok.tedaşın evin içine girip kontrol edeceğini sanmam.
Birde yanlış hatırlamıyorsam 200 m2 ye kadar binalar yapı denetim dışı.
sayaçların olduğu bölüme falan bakarlar herhalde.
 
Sn.atak20 ,bu tamamen bulunduğunuz yere ve kontrol işini yapan insanların kişiliğine ve kurumun başındakilerin tutumuna bağlıdır.Bunu basitçe tecrübesi olanlara sorarak öğrenebilirsin.Tecrübesi olandan kastım;bulunduğunuz yerde kontrol işlemlerini defalarca yaptırmış olan meslektaşlarımızdır.Herşeyin laçkalaştığı ülkemizde bu işleri hakkınca yapanlar gerçekten çok azınlıktadır.Genellik ile en küçüğü sigara,yemek vs. ile başlayan bir rüşvet çarkı işlemektedir.Eğer işinizi Fen ve sanat kuralları ile yönetmeliklere uygun olarak yaparsanız,zorluk çıkarsalar bile kirlenmeden kontrolünüzü yaptırabilirsiniz.
Seçim sizin kirlenmeden iş görmek çok zor bir mücadeledir.Her şeyi 4/4 lük uygulasanız bile sert kayaya çarparsanız akla hayale gelmeyecek eksiklerinizi bulurlar.Ben şimdi örnek anılar anlatıp konuyu uzatmıyayım.
 
tknsyn arkadaşımında dediği gibi tamamn oradaki kuruma bağlı. Sadece sayaç giriş ve çıkışına bakıpta yapalirler veya en ince ayrıntısına kadar inceleyebilirlerde
 
Slm.
Arkadaşlar Ben Küçük Bir İlçede Tedaş Şefiyim ve Tesisat Denetimlerini Ben Yapıyorum. Doğrusu tknsyn arkadaşımın yorumru beni çok üzdü. Emin Olunuzki Memlekette Hala Ekmeğini Alın teri ile kazanaya çalışanlar var.
Atak20 arkadaşımın sorusuna gelince;
Arkadaşım elinde yapmış olduğun tesisata ait proje olması lazım, eğer tesisatını o projeye uygun yapmışsan sorun çıkacağını sanmıyorum.
Eğer uygulamanda eksiklikler varsa ve bulunduğun yerdeki Görevli arkadaşlar tknsyn arkadaşımın bahsettiği türden insanlarsa buldukları tüm eksiklikleri gider ve tekrar inceleme talep et. işin kolayına kaçıp o tür insanların maşası olma.

SAYGILAR...
 
eğer yapılanın doğru bir biçimde olduğunuza inanıyorsanız tedas yanlıs olsa bile göz yumacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,183
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst