Trimbox - Ev Tesisatı

Üstadım sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Tesisatı ben çekmedim, sadece tesisat daki sıkıntı ne olabilir de Psu ve Ampulleri patlatıyor? Bunun cevabını bulmaya çalışıyorum.

Kahverenginin faz, favinin nötr olduğunu tamamen var sayım olarak söyledim.

Ana sigortanın sol üst ve alt kablo girişleri hariç hepsinde faz mevcut kontrol kalemi parlıyor.

Tesisatın ayrıntılı fotoğraflarını ekliyorum. Eğer ciddi manada karışık ve benim halledemeyeceğim bir durumsa mecbur bir elektrikçi ile bu işi halledeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 88652Ekli dosyayı görüntüle 88653Ekli dosyayı görüntüle 88654Ekli dosyayı görüntüle 88655
Ben mi yanlış görüyorum yoksa çok fazla düşünmekten beynim mi yandı ? Nötrde faz var. Girişleri takip ediyorum nötr barasına bağlı lakin nötr kablosu faz girişinde
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu tesisat da ortadaki 2'li sigortanın sağındaki sigorta girişine "Faz ve Nötr" birlikte bağlanmış?
Faz ve nötr aynı anda bağlanmaz eğer bağlanırsa sigorta atar sigorta atmasa kablo ve tesisat yanar bu da sigorta atmazsa yangın çıkması demektir.Bilginiz zayıf bu konuda bir bilenden destek alın trimbox nasıl bir cihaz bilmiyorum ama sizin sorunuz yüksek voltaj dan kaynaklanabilir bunun iki nedeni olabilir biri nötr gevşektir ikinci yıldırım düşmesi veya trafoda oluşan bir hatadan dolayı yüksek voltaj oluşması trafo ve yıldırımın sebep olduğu yüksek voltaja karşı sayaçın olduğu panoya Parafudr koyulabilir nötr gevşekli daha basittir bina girişinden daireye kadar nötr bağlantıları sıkılır klemensler ve bağlantı noktaları kontrol edilir sorun çözülür
 
Trimbox bir parafudr'dur bildiğim. Benzer bir olay kardeşimin başına gelmişti. MüteahhİT'in yeni yaptığı binada kardeşimin yeni alıp taktırdığı kombinin kartı yanmıştı. Gatantiye de girmeden o zaman 200 TL ye kartı değişmişlerdi. Gidip voltajı ölçtüğümde 380 volt okumuştum. Binada asansör olduğundan yanlışlıkla trifazeden mi kaynaklanıyor diye düşününce ve buradaki önceki konularda da olayın tekniğini öğrenince, binada trifaze varsa nötr'da bağlantı gevşekliği gibi bir sorun olduğunda binada diğer fazı kullanan birisi, fazı sizin fazınızla tamamladığında faz-faz arası 380 volta maruz kalan cihazlar sizlere ömür olur!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst