Tesis reaktiften cezaya girdi şimdi ise röle bütün kademeleri devreye alıyor .

ustam_41

Üye
Katılım
11 Kas 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
arkadaşlar 300/5 akım troafosu üretim zamanı 50A diger zamanlarda 15A yük olan tesiste yükler dengeli c/k ayarı tamam entes rg8 tek faz kontrollu röle mevcut sistem normal çalışıyordu bir ara kumanda sigortası attı tesis reaktiften cezaya girdi şimdi ise röle bütün kademeleri devreye alıyor tesis kapsitiften cezaya giriyor her şeyi kontrol ettik bulamadık röle arıza yapmış olabilirmi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın ustam_41;

Öncelikle kompanzasyon akım değerleri normalmi kontrol edin.Herşeyden eminseniz röleyi değiştirin.Tesiste ups cihazı mevcutsa kontrol edin.Kompanzasyon reaktörüne bakmayı unutmayın.Zamanında bu tip bir olayda xlpe kablonun bile etkisini görmüştüm..

Bu tip durumlarda sisteme paralel endüktif alıcıların (şönt reaktör-balast v.b ) dahil edilmesi sorunu büyük ölçüde çözer..
 
Yükleriniz hızlı değişken, fazlara eşit dağılmamış ise RG8-T ile çözüm zordur normalde. Ama bu güne kadar normal şartlar altında herhangibir ceza getirmemişse, kullanılabilir demektir.
Öncelikle şunu belirteyim: Akım trafonuz büyük seçilmiş yüke göre (75/5 veya 100/5 ideal olanı).
Devrede yük yokken, röle kondansatörleri devreye alıyorsa eğer, arızalanmış olabilir. c/k oranı da bozulmuş olabilir. akım trafosu k-l uçları da ters olabilir (müdahale edilmeden olmaz aslında bu.).
Siz röle c/k oranını kontrol edip, gerekirse yeniden bir c/k ayarı yaptırın röleye.
Bir de şu var: Röle akım trafosu tek olduğu için, kondansatörlerin o faza denk gelen kısımlarındaki yıpranmaları röle görecek, devreye fazla kondansatör alacak. Ama kondansatörlerin diğer fazların değerleri yıpranmadığı için de o fazlara kapasitif yazacaktır. Eskiden çok olurdu bu olay.
Kondansatörleri kontrol edin, dengesiz yıprananları değiştirin.
Röle bırakma süresini kontrol edin. Yüksekse düşürün.
Akım trafosunu düşürün (Daha hassas kompanzasyon yaparsınız.)
Dengeziz yükleri fazlara eşit dağıtmaya çalışın.
Bunlarla olmuyorsa eğer rölesi üç akım traforu bir röle ile değiştirin.
 
Tüm kademleri devreye alması rölenin yaptığı düzeltmeyi görmediği anlamına gelebildiği gibi (bu durumda akım trafosunun yerini kontrol ediniz değişmiş olabilirmi?), akım trafolarından gelen bilgide kablosunda yada akım trafosunda olacak bir sorun yüzünden sürekli endüktif geliyor olabilir (hattı kontrol ediniz), yada röle sorunlu olabilir. Ayrıca sn Genç Arkadaşın belirttiği üzere akım trafonuzu küçültmenizde fayda var.
 
Ayarları doğru yapmış iseniz ,Tüm kademeleri devreye alıyor ve sayaç hızla kapasitif yazıyor ise büyük ihtimal röle rahmetlidir... Başıma geldi...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst