Termik Manyetik Şalter Seçimi

Neresini anlamadınız ben de onu anlamadım. Öncelikle yük kaç ampere tekabül ediyor onu bulun. Sonra gerilim düşümü uygulamalısınız. Gerilim düşüm yüzdelikleri yukarıda benim verdiğim şekilde olacak. 470A yük çıkıyor 359A yük taşıyan kablo seçiyorsunuz. Sonra o kablo artık size közde biber gibi olur mis gibi kokar yanık yanık(Tabi orada olup koklayacak burnunuz kalırsa). Önce kablo akım taşıma kapasitesi>Seçilen şalter olacak. Örneğin 359A yük taşıyan kablo seçiyorsan maksimum 320A şalter koyabilirsin. Gidip 400A şalter bağlayamazsın. Tabi kabloda meydana gelecek kayıpların da yukarıdaki gibi hesaplanması gerekmekte.
Tamamdır efendim hesapladım dediğiniz gibi. Peki bir sorum daha var izninizle . Kaç amperlek kaç akım rölesi kullanmalıyım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Neden . Bilmiyorum soruyorum?

Sadece bilgilerinize dayanarak yardım istiyorum
güzel insan, buradaki herkes benim ne kadar AC özürlü olduğumu bilir. ama sana bir ihtiyar tavsiyesi, konuyu baştan yani sorunu sorduğun ilk mesajdan itibaren bir daha oku. hani ben pek anlamıyorum ama sanırım 2. postta sorunun yanıtını almış olman lazım. diğer postlarda dayak yemişsin haberin yok.
 
Neden . Bilmiyorum soruyorum?

Sadece bilgilerinize dayanarak yardım istiyorum
Dostum sanki bize priz bağlamayı soruyorsun. 500 amperlerden bahsediyorsun 3x150 lik kablolardan bahsediyorsun bunun ne kadar tehlikeli olduğunu biliyormusun?
Tehlikenin farkında gibi değilsin soruların bu işe henüz hazır olmadığını gösteriyor. Bu işe tek başına girişme ya iyi bir ustadan yardım al ya da işi iyice araştır öğren sonra yap.
Böyle tek tek soru sormakla olmaz takıldığın yer olursa seve seve yardımcı oluruz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst