temel topraklama şerit çubuk arası

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
291
Puanları
6
Yaş
45
arkadaşlar merhaba ,temel topraklamada şerit ve köşelere çakılan bakır çubuklar arası bağlantı nasıl olması gerekiyor?kaynak yapıldığını duydum en makulu bu mudur?bundan başka uygulamalarda nasıl yapılır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Etkga Merhabalar,
Temel topraklama yada diğer topraklama çeşitlerinde en iyi metod dediğiniz gibi bir tür kaynak olan ve Cadwell kaynağı yada termo kaynak denilen metoddur,akmaz,kokmaz zamanla direnç değişmez en sağlıklı yöntemdir,farklı tür iletkenler arasıda çok rahat kullanılır,çelik-bakır geçişleri gibi.
Bunun dışında özellikle topraklama için yapılmış metal galvenizli topraklama klemensleri de var ama bir Cadwell kaynağı gibi değildir.
Cadwell kaynağı uygulama iş biraz zahmetli ve maliyetli olduğu için ve her zaman en ekonomik olan tercih edildiği için piyasada ne yazık ki neredeyse hiç kullanılmıyor.

Kolay Gelsin
 
hocam piyasada kullanılan klemensin bir örneğini gösterebilme imkanınız varmı,araştırdığımda şeritten şerite veya şeritten demire ek klemenslerini bulabiliyorum ama çubuk şerit klemensi bulamadım,bunu sorma sebebım bu uygulamalardada şerit çubuk arası kullanılan klemensler aynı al-cu uyumu için kullanılan klemesnler gibi galvanizle-bakır uyumlu olarak mı seçiliyor ?
 
Temel topraklama yapıldığında,köşelere ayrıca çubuk çakılmaz.
 

Ekli dosyalar

  • S141.jpg
    S141.jpg
    271.6 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Nasıl yani hocam peki toprakla temas nası sağlanıyor?
 
Çakılan 4 çubuklamı oluyor ? Onlarca mt. şerit ne işe yarıyor o zaman ? Hesaplamada R1XR2 ,R1+R2 vs. neden yazıyoruz ? O formülde,çubukların sonuç değere katkısı ne kadar oluyor bakarmısınız.
 
Son düzenleme:
İlla 4 tane değil ki hocam hesaba göre değil mi ryatay, rdikey olarak, ve ben yapılan projelerde gördüğüm temel topraklamaya kazık da çakılmasıydı
 
Eklediğim bilgi,Topraklamalar Yönetmeliğimizi hazırlayan Prof. Sn.İsmail Kaşıkcı,nın kitabından alınmıştır.Teorisi bir tarafa,hesabı incelediğinizde,etki yönünden fazla kıymet-i harbiyesi olmadığından boşa harcanan parada demektir.Projeleri,ressamlar çizdiğinden ! kopyala yapıştırda da o tip hesaplamalar gördü-
ğünden,tüm projelerde aynı hatalar tekrarlanıp durmaktadır.
 
Son düzenleme:
Yani orası öyle hesaplarda aralar uçuk değerler oluyor, ama sadece betonun altında kalan şeritin topraklama görevi yapması biraz abes geldi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,695
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst