Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

volcanos hocam öncelikle TR de hangi üniversiteden mezun oldun ? bu fark dersleri herkesin üniversitede aldığı derslere göre değişiyor sanırım yani 1 seneden daha fazla uzar mı ? yoksa tef mezunlarına standart bir ders programı mı veriliyor ? 1 senede toplam kaç ders aldınız ? dersler çok zor mu ?
 
2006 marmara mezunuyum. konu içerisinde önceki mesajlarda aldığım dersler mevcut. dersler zor değil. çan eğrisi ders geçmeyi daha da kolaylaştırıyor. tef mezunları için dersten kalmak çok zor...
 
Sevgili VOLCANOOS hocam, size sorum olucak cevaplarsanız memnun kalırım.

1-Şuan türkiyede okumuş ve mühendis çıkmış biri ile sizin aranızda(aldıgınız diploma ve denklink) fark varmı? Yoksa ikinizde eşit mi sayılıyorsunuz?

2-İş başvurularında bir sıkıntı oluyormu?

3-Şuan bir işte çalısıyormusunuz(özel vb.)

4-Son olarakta aldıgınız maas ne kadar? Şimdiden vereceğiniz cevaplarınız için teşekkürler... iyi günler
 
Birinci maddeye ben cevap veriyim fark olsa zaten oralara kadar gitmezdik. Diplomamızda da , denklikte de Elektrik-Elektronik Mühendisi yazıyor... İşe girerken bu İK'daki ilgili kişiye göre değişebilir ama resmi olarak hiçir fark yok...
 
hocam ben bir soru soracağım ,
ygs-lys sınavına girip ius yi tercih ettikve yerleştik diyelim okula
yur dışında bazı okullarda okumak için bankada eğitim masraflarının karşılancağına dair teminat gösterilmesi istenir.
aynı durum ius için geçerli mi?
 
Yok girerken bankada teminat para göstermiyorsunuz, harcıda Albaraka Türk Bankası'nda size hesap açıyorlar onun üzerinden yatırıyorsunuz. ius'ta parayı ödemezsen sınavlara giremezsin sonrada atılırsın ..
 
Ugur arkadasım, ben ygs ve lys ye hemen hemen hıc calısmadım dıyebılırım.Kpss hazırlıgıda yapmadım.kpss hazırlıgı en azından ygs de yuksek bı puan almana yarıyor.sadece ıngılızce kursunda ıngılızce calıstım sene boyunca.aldıgım puan ygs den 216 almıstım lys den de barajı gecerım dıye umuyorum suan ıcın...
 
evet bu gün lys -2 sınavına da girdik. benim de ygs1 217. lys de netlerimi hesapladım galiba kazanacağım ama sonuç açıklanmadan emin olmamak lazım ius yi tercih edecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.
 
arkadaşlar okuduğum kadarıyla bi kaç ülkede mühendislik tamamlama proğramı varmış . bizim için en iyi olan hangisi hangi üniversite ileriki yaşamımızda bize daha da yardımcı olacak ltfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi .
 
Bende gireceğim bu üniversteye. Bedne ing. yok. o yüzden ing. kursuna yazılıyorum. Seneye kdar çözerim inş.
2007 marmara tef mezunuyum makine öğrt. bölümü.

Gözümü karartım valla. hiç bişi bilmeyen , her takıldığında soru soran yeni müh. arkadaşlar benden 2 misli maaş alıyorlar.

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst