Hakan Şükür'den Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına Mühendislik Müjdesi

nefer87

Üye
Katılım
11 Eyl 2008
Mesajlar
287
Puanları
1
İstanbul Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Hakan Şükür 100 bin teknik öğretmene mühendislik yolunun açıldığını Facebook sayfasından duyurdu.
İşte Hakan Şükür'ün o açıklaması:


"Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'ndan gelecek görüşler dikkate alınarak YÖK Genel Kurulu tarafından teknik öğretmenlerimiz için yapılacak mühendislik lisans tamamlama programlarına öğrenci alımı yeniden başlayacaktır. Meselenin takibini mağduriyetin önemine istinaden hassasiyetle takip etmekteyiz."

Ayrıca resmi twitter hesabından şu açıklamaları da yapmıştır:

hakansukur_tef.jpg
 
Son düzenleme:
Milli eğitim 100 bin öğretmenden kurtulmuş olacak!
 
Bir de siz gelin sanarsan mühendislikte çok iş var da eskidenmiş o
 
Her önüne gelen TEF mezununun mühendis yapılmasına karşıyım. Ama gerçekten bu işi hak eden insanlar tanıyorum ve bir kağıt parçası yüzünden hakları yeniyor. 98'den beri meslek liselerine yapılan bir suçtur. O saçma sapan engelden dolayı hakkı yenen bizlerin hakkını bir şekilde alma yolunun açılması kimseyi rahatsız etmemeli. Kanunen var olan "TEF mezunlarının mühendislik tamamlama hakkı" engellenmesin, gerçekten isteyip çaba gösteren mühendis olsun. İnsanlar mesleklerinden soğumasın.
 
Allahın futbolcusu ne demek olduğunu biliyor mu aca TEF in filan açılımını sorsan bilmez
 
Atalarımızın güzel bir sözünü hatırladım "bazılarının kazaya kalmış namazını kılıversen hora geçmez" İsteyen ve şartları müsait olan teknik öğretmenlerden mühendislik alanına geçiş kapısı tekrar açılıyormuş.Böyle güzel bir imkanı sunan yetkililerin aleyhinde yazan arkadaşlar acaba ne zaman objektif olacaklar, yiğidi öldürüp hakkını verecekler?Yorum yazmak serbest ama insanlar okuyunca bundan birşeyler öğrensin yoksa şahsi duygularımızı tatmin için olumlu olumsuz her uygulamayı eleştirirsek ne kadar uygun kaçar?
 
Allahın futbolcusu ne demek olduğunu biliyor mu aca TEF in filan açılımını sorsan bilmez
ayak oyunu'ndan iyi anlıyormuş duyduğuma göre..
futbolcu adam,anlamaz mı..hangi hareket gol getirir biliyor..:cool:
 
Özel sektörde çalışmak zorunda kalan teknik öğretmen arkadaşlarımızın çoğunun durumu iyi ve imrenilecek seviyede. Özel sektör piyasası kendilerini mühendis olarak kabul etmektedir. İstisnalar hariç tabii ki. Sadece resmiyette mühendis değiller, EMO'ya kayıt olamıyorlar o kadar... Ayrıca mühendis odalarının meslek tekelciliği yeni anayasa ile beraber kalkacaktır.
 
Şimdilerde teknik öğretmenler için bir dernekte kuruldu. Eylemlere gidemedim, keşke gidebilseydim. Anayasada var olan bir hakkı vatandaşa tanımıyorlar! Madem bu bölümlerin böyle bir hakkı bulunmakta neden uygulanmıyor? Yok efendim zamanında uygulanmaya çalışıldı sadece 2 kişi sınavı geçti vs vs. Emin olun gelip görseler hangi dersleri aldığımızı Mühendisten daha kalifiye olduğumuzu anlarlar.
 
Ataması yapılmayan "bir kısım teknik öğretmenler" mühendis etiketi alırsa kendilerini kiminle kıyaslayacak!...o zaman büyü bozulacak..dikkat..
benim hep şaşırdığım nokta şu, teknik öğretmen olup da teknik öğretmen hakkını savunmayan "bazı kişiler"
mühendis etiketi alınca mühendislerin hakkını hukukunu nasıl koruyacak..
başka etiket peşinde mi koşturacaklar,
prof'luk hakkımız söke söke alırız,bizim neyimiz eksik..:cool:
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst