Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

sayın mirow

denklik yönetmeliğine sts1 ve sts2 sınavları vardır, bunun yerine yapılan daha basit bir sınav ben duymadım...
 
sayın volcanoos, bende marmara tef makine öğrencisiyim. şuan 3. sınıftayım. malum. teflerde artık kapatıldı. ben zaten 2 yıldır ciddi ciddi yurtdışında mühendislik tamamlamayı düşünüyorum. hem liseden beri benim hayalim. hemde bu işi çok yapmak istiyorum. ben bu son 6 aydır çok ciddi sizin gittiğiniz okul olan sarajevoyu düşünüyorum. yapmam gerekenleride sayfadaki yazılardan az çok anladım. öncelikle iyi bir ingilizce kursu, sonra ygs ve lys'ye girip mf4 alanında barajı geçmek, tabi en önce fakültedeki derslerimi geçmek. adım atmaya başladım. şimdi kadıköyde bi ingilizce kursa yazıldım. seviyem elementry ben upper int.e kadar alıcam. son sınıftada kpss yerine ygs'ye çalışıp barajı geçmek istiyorum. sonrada sat sınavına giricem. sizce gidişatım doğrumudur. sizin önerdiğinşz başka bir şey varmı acaba. yardım ederseniz çok sevinirim. tedirgin olduğum diğer konu lys barajını geçme sorunu. size biraz tuhaf gelebilir ama mazur görün. korku işte. acaba bir kaç aylık sayısal 2 çalışmasıyla mf4 alanından barajı geçebilirmiyim. yoksa ciddi ciddi onada çalışmalımıyım. ben össyi geçeli çok oldu ve nerdeyse çalıştığım konuların hepsini unuttum. sonuçta fakülte öğrencisiyim ama her meslek liseli gibi benimde temelim yok ve okuldaki dersler bu konuda yetersiz. sadece geçmek için çalışıyoruz. gördüğümüz sayısal dersleri unuttuk bile. bu aşamadan sonra neler yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim. öss sınavının kesin olması için ne yapabilirim. sizden bir büyüğüm olarak yardım istiyorum. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:
sayın uğur

şu anki sınav sistemini hiç bilmiyorum. tef makine okuyan birinin matematiğinin iyi olduğunu düşünüyorum, yüksek ihtimal sadece matematik ile barajı geçebilirsiniz...
 
peki sayın volcanoos ben şuan ingilizce kursuna başladım. seviyem elementry seneye yani 4. sınıfa kadar tam 20 ayım var. bu 20 ay kurs için fazla değilmi. yani öss'den sonra okulun yapacağı profıency sınavını (tabi 2 aylık yaz okulundan sonra) geçerekte ingilizce sorununu halledebilirmiyim. bu sınavı rahat geçebilmem için ingilizce seviyem en az ne olmalıdır. yani ne seviye ing. ile ıusa gittiğimde zorluk çekmeden sınavı geçerim. Ben intermediate seviyesi ile oraya gitsem bu ingilizce sınavını orda geçebilirmiyim. ayrıca hem öss hemde sat'ta ikisine birlikte girmem şartmı, yoksa öss'ye girip barajı geçip kayıt yaptıktan sonra ve 2 aylık yaz okulundan sonra profıency sınavı ile denklik içinde şartları sağlayabilmiş olurum değilmi. Ayrıca bu YGS-LYS sınav sistemini araştırdım, ıus'da makina mühendisliğini seçebilmek için sayısal2 ile denk olan matematik,fen4'ten sınav olucaz. bu ingilizce konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
ingilizce int seviyenle orda 2 ay yaz okulu aldıktan sonra geçersin. bu sana bağlı olan bir şey, belki de yaz okuluna katılmadan prof sınavını direk geçersin. öss den barajı geçmen denklikte sıkıntı yaratabilir okuldan net bilgi alabilirsin. kafam rahat olsun diyorsan öss ile bölüme yerleşmen lazım.
 
Türkiye de ki özel üniversitelerden birine ösym tarafından yerleştirilsek tef de aldığımız derslerin ne kadarını saydırabiliriz. yani ius de ki gibi 1 yıl da tamamlanabilir mi? daha önceden Türkiye de teknik eğitim okuyup da mühendislik tamamlayan var mı?
yani bosna da ki eğitimin bir alternatifi var mı ? Türkiye de , teknik eğitim fakültesi mezunları için mühendislik okuma yolunda ...
 
bellek3 arkadaşım ben çok araştırdım o konuyu. bende mezun olunca seneye bosnada tamamlama yapıcam. Çünkü en uygunu o geliyor. türkiyedeki özel üniversitelerde ösym ile girdiğinde şöyle bir durum var; öncelikle sadece baraj puanı ile okula kabul yapan bir üniversite bulman lazım, yada yeni açılmış kontenjanları boş bir okul bulman gerek. onun dışında ygs ve lys!de biraz puan yapman gerekir. diyelimki ösym ile yerleştin türkiyedeki herhangi bir okula, sonra seni 1 yıl mecburi ingilizce hazırlığa alıyorlar. ingilizceyi bilmen yada Sat vb. bir sınava girmen önemsiz. En sonunda da ders saydırma durumu var ki özel üniversitelerin çoğunluğu derslerin bir çoğunu saymıyor ve mecburen 3. sınıftan başlıyorsun. benim araştrıp öğrendiklerim bunlar. Bir çok özel üniversiteyle, okulumuzdaki prof.larla ve dersanlelerle konuştum, durum bu. bence yine en iyisi bosna. Tabii tercih senin.
 
ugurugur04, İngilizce durumun nedir? Bosna'da eğitim İngilizce.
 
yukarıdaki yorumlarda yazmıştım zaten ingilizce seviyemi. şuan ingilizce kursunada gidiyorum. Zaten ben 3. sınıftayım, daha 1,5 sene var önümde. kursa'da durumu anlattım onlar okulun bitene kadar çok rahat upper int. seviyesine ulaşırsın dediler. şimdiki seviyem pre int. sayılır. okul bitene kadar ingilizceyi aradan çıkarmış olurum.
 
Son düzenleme:
ugurugur04, peki ösym tercih klavuzundan ius kaldırılırsa ne yapmayı planlıyorsun ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,247
Mesajlar
916,162
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst