Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

merhaba arkadaşlar,başbakanlığa attığım mail aşağıdadır
Merhaba;

Sn RECEP TAYYİP ERDOĞAN a bizzat sunulmak üzere:

Aşağıda Teknik eğitim fakültesi mezunlarına verilen MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA hakkı aşikar iken,1992 yılından itibaren mezun olan 50.000 TEKNİK ÖĞRETMEN , yasadan "yerimiz yok,öğretim görevlimiz yok" vb mazeretlerle 17 YILDIR mühendisliK tamamlama eğitimi alamamıştır.Bu açık bir İNSAN HAKLARI İHLALİDİR. Eğitim hakkımız,kanun çok açık ve net iken ihlal edilmiştir.Sorumlu kurumlar olan,başta Milli eğitim bakanlığı,Yök ve Mezun olduğum (2002 Yılında teknik öğretmen ünvanıyla )Marmara Üniversitesi dir.Benim uluslarası ve hatta ulusal geçerliliği olmayan Teknik Öğretmen ünvanını alarak,çeşitli işlerde asgari ücretle çalıştırılmamdan sorumludurlar.Şikayet ediyorum Eşref ATAŞ 24/06/2009



3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanun


Kanun Numarası :3795
Kabul Tarihi :29/4/1992
Yayımlandığı R.Gazete :Tarih :12.5.1992 Sayı :21226
Yayımlandığı Düstur :Tertip :5 Cilt :31 Sayfa:

Amaç

e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis",
Unvanı verilir.

Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır.

Mühendislik Programlarının Düzenlenmesi
Madde 4.- Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programlarının uygulama esas ve usulleri, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

Mühendislik Programlarının Uygulanması
Madde 5.- Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programları, bu Kanunun yayımını izleyen ilk öğretim yılından itibaren ilgili fakültelerce uygulamaya konulur.

Yetki ve Sorumluluk
Madde 6.- Mühendislik unvanını alanlar, kendi meslek alanlarında denk öğrenim görmüş diğer meslek mensuplarının yetki ve sorumluluklarına sahip olurlar.

Teknisyen, tekniker, yüksek tekniker ve teknik öğretmenlerin her meslek alanındaki yetki ve sorumluluklarına ait esas ve usuller; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun da görüşleri alınarak Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.


Geçici Madde 1.- Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce 3 üncü maddede belirtilen kurumlardan mezun olanlara da, aynı maddede öngörülen unvanlar verilir.

Madde 7.- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 8.- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Sevgili esrefatas'ı tebrik ediyorum.Bu yasa kanunda mevcut ancak okullardaki öğretim elemanları rahatsız olmamak için işi zora sokuyorlar.Bu hakkımız olduğunu söylediğim herkes şaşırıyor.Konunun gündeme getirilmesi gerekli.Forumlara yazmaya devam.
 
arkadaslar forum yıne sessızlıge gomuldu mexıco dan ve volcanostan mesaj beklıyoruz.. nasıl saraybosnadakı hayat yurt ve okul ortamı ?
 
dostum seceneklerin var.yurttada kalabilirsin evede cikabilirsin tercih senin ama eve cikmak kolay bir durum degil.ilk etapta yurtta kalmani oneririm.
 
mexıco sat sınavını gectınız mı ? sadece matematık sorularının yapılması durumunda 800 puan alınıyormus bu dogrumu ? satı gecemeıyenler unıversıteye kayıt yaptırabılıyorlar mı ? cevaplarsan sevınırım hocam...
 
arkadaşlar ben elektronik öğretmenliği son sınıftayım.bu olay sadece elktrik bölümü için mi yoksa bizim içinde geçerli mi?Sayın mexico ve Volcanos sizin tecrübelerinizi burda paylaşmanız çok yararlı oluyor.
 
cok teşekkür ederim,böyle bir uygulamadan haberdar değildim verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu..
 
selamlar. bu olay sadece elektrik öğretmenliği için değil aynı zamanda elektronik bilgisayar makine bölümleri için de geçerli hatta diğer bölümler içinde bu imkanın olduğunu biliyorum ama yine de ist.ofisine danışmanızı tavsiye ederim.saygılarımla
 
kardeş kontenjan sıkıntısı varmı?Öss den barajı geçtikten sonra ya IUS dil okulu yada İELTS sınavına girmek gerekiyor?Peki bu sat sınavı nedir?Yardımcı olursanız sevinirim...
 
dostum kontenjan sıkıntısı yok istersen öss ye gir say2 puanı için istersen sat a gir 2 sınav sonucuda olur tercih senin dil okuluna gelince orası senin ingilizce bilgine bağlı eğer iyi bir seviyen varsa sınavı gecer okula başlarsın veya dil okulunda kurs alırsın veya yeterli toefl ve ielts sonucu gösterirsen de kabul ediyorlar.
 
bu arada sat sınavını geçtiğimi bugün öğrendim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst