Tedaş Enerjiyi AG'den mi verir yoksa OG'den mi?

chan86

Üye
Katılım
15 May 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
İyi günler.6'şar katlı konutlar için gerekli olan 1300kVA enerjiyi tedaş AG'den mi verir Yoksa OG'den mi? Neden?

Saygılarımla.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
anladığım kadarıyla site,bu güçte tedaş AG den enerji vermez.OG bağlantısı verir .TR yide siz kurarsınız.projede belirtilmiştir mutlaka bi inceleyin derim......
 
http://www.epdk.gov.tr/mevzuat/yonetmelik/elektrik/musteri/MHYson.doc

“Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği”


MADDE 6
(1) Gerçek veya tüzel kişilerin, dağıtım sistemine bağlantı talebinin dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde karşılanması ve bağlantı anlaşması yaparak hizmet verilmesi esastır.
(2) Bağlantı için yapılan başvuru, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından, dağıtım sisteminin mevcut durumu çerçevesinde genişleme yatırımı veya yeni yatırımın gerekli olması hususları da dikkate alınarak değerlendirilir.
(3) Buna göre;
a) Dağıtım sisteminin mevcut durumunun bağlantı talebinin karşılanması için uygun olması halinde, 5 inci maddede belirtilen belgelerin ibraz edilmesi kaydıyla dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi ile başvuru sahibi arasında bağlantı anlaşması imzalanır.
b) Dağıtım sisteminin mevcut durumunun bağlantı talebinin karşılanması için uygun olmaması ve genişleme yatırımı veya yeni yatırımın gerekli olması durumunda; saha etüdü gerektirmeyen hallerde başvuru tarihinden itibaren on iş günü, saha etüdü gerektiren hallerde ise başvuru tarihinden itibaren yirmi iş günü içerisinde, bağlantı talebinin karşılanabileceği makul bir süre, gerekçeleri ile birlikte başvuru sahibine yazılı olarak bildirilir. Başvuru sahibinin söz konusu süreye itiraz hakkı saklı olup, bu konuda Kuruma başvurabilir. Başvuru, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 38 inci maddesi hükümleri çerçevesinde Kurum tarafından değerlendirilir. Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından verilen görüşe ilişkin gerekçelerin Kurul tarafından uygun görülmemesi halinde, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi ile başvuru sahibi arasında bağlantı anlaşması imzalanır.
c) Başvuru sahibinin (b) bendi kapsamında haksız bulunması veya bağlantı talebinin karşılanabilmesi için dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından bildirilen sürenin başvuru sahibi tarafından uzun bulunması ve bağlantı talebinin branşman hattı tesis edilerek karşılanabilir olması halinde gerekli yatırım başvuru sahibi tarafından üstlenilebilir. Bu durumda bağlantı projesinin hazırlanması başvuru sahibinin sorumluluğunda olup, bağlantı projesinin hazırlanabilmesine ilişkin etüt için gerekli olan tüm bilgiler dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından sağlanır. Bağlantı projesi, tamamlanmasını müteakip onay için dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiye sunulur. Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, söz konusu proje üzerindeki incelemesini proje sunum tarihinden itibaren beş iş günü içerisinde tamamlayarak projeyi onaylar veya projeyi revizyon için başvuru sahibine iade eder. Proje revizyonunun gerekçeleri başvuru sahibine yazılı olarak bildirilir. Bağlantı projesinin onaylanması durumunda, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi ile başvuru sahibi arasında, branşman hattının mülkiyet ve kullanım hakları ile finansman ve bağlantı koşulları gibi hususların düzenlendiği bağlantı anlaşması imzalanır.
(4) Dağıtım sistemine geçici bağlantı yaparak elektrik enerjisi temin etmek isteyen gerçek veya tüzel kişi ile dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi arasında kullanım amacıyla sınırlı bir süreyi içeren bağlantı anlaşması imzalanır.
(5) Bağlantı anlaşmasının imzalanmasını takiben ve anlaşmada yer alan süre içerisinde gerekli bağlantı varlıkları tesis edilerek, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak belirlenen bağlantı bedeli, başvuru sahibi tarafından dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiye ödenir.
(6) Bağlantı bedeli, bir defaya mahsus olmak üzere ve ilk bağlantı anlaşması yapılması esnasında tahsil edilir ve geri ödenmez.
(7) Bağlantı anlaşmasında yer alan adresteki kullanım yeri var olduğu sürece, bağlantı anlaşması yürürlükte kalır ve söz konusu kullanım yerindeki müşteri değişikliği halinde yeni bir bağlantı anlaşması yapılması talep edilmez.
 
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Saygılarımla.
 
Beyler;Teşekkür etmişsiniz felan da, ben Sn.Hemmuhhemtek'in verdiği dökümandan nasıl abone olunacağına dair bir sonuç çıkartamadım. Gözden kaçırdığım bir nokta mı var acaba?
Yatırımın site tarafından yapılması, OG abonesi olacağınız anlamına gelmez. Biz de dağbaşına bi site yaptık, trafosunu ve og hattını kendimiz yaptık. Sonra da sitedeki herkes AG abonesi oldu. En azından Ankara'da BaşkentEDAŞ , eğer 1 sene içinde değişmediyse, sitelerin OG abonesi olmasına izin vermiyor.
 
ali4592518 doğru söylüyo(bizde dedik ama)sehrin göbeginde arkadaş 6 daire 1dükkan tesisat yaptı kurulu gücü 101kw.enerji başvurusunda tedaş mevcut tr talebinizi karşılamıyor enerji veremeyiz dediler.tr yi biz alıp yükseltelim dedi arkadaş,o bölge yatırım kapsamında bir değişiklik yapamayız dediler(sistem yeraltına alınıyor).bina sahibi illa elektrik deyince kendi trafonu kur dediler bina sahibi delirdi şimdi kirada oturuyor.tedaş bu bir yolunu bulup işin içinden sıyrılıyor.alışmışlar yatırımı biz yapmayalım vatandaş hallediyor nasılsa diye.bizim burda belli bir gücü geçtinmi(genelde 50kw üstü)tr yeterliyse tr ye kadar özel hat ve çıkış istiyor.ZATEN 3 MAD.NİN b VE C ŞIKKINI İYİCE OKUDUNMMU DOLAMBAÇLI BİR YOL KOYMUŞ OLDUKLARINI GÖRÜRSÜNÜZ.bu maddeler varken og ,tr ,iletim hattı vs vs vs zor yaparlar.
 
sistem45 arkadaşa katılıyorum.
madde 1:tedaş herzaman haklıdır!
madde 2 :tedaşın haksız olduğu durumlarda madde 1 geçerlidir.
 
Nerede olursa olsun bir bina yapacağınızda gerekli olan enerji için TEDAŞ'A başvuruyorsunuz(Enerji müsaadesi). TEDAŞ da enerjiyi kendisine göre uygun bir yerden verir. OG olur AG olur buna TEDAŞ karar verir. Belki burnunuzun dibindeki bir merkez yerine 3 km ötedeki bir merkezden bile verebilir. Hatta bazı durumlarda kendi havai hattıni bile değiştirtiyor.
 
evet arkadaşlara katılıyorum sistemi sen kuruyorsun ve sonra tedaşa devrediyorsun yoksa ileride bakımını felan kabullenmiyorlar sende mecburen devrediyorsun bakımıyla ugraşmamak için ondan sonra yatırım yapıyoruz diye geçinirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,213
Kullanıcılar
450,069
Son üye
Qamar Hussain

Yeni konular

Geri
Üst