Tecrübeli Mühendis Büyüklerim Gelecek Planlaması için Yardım Lütfen

zorluktan kastım yorucu olması abi, bide çalıştırma süreleri.

O konuda haklısınız kamuda çalışıyorsanız her açıdan insanca değer görürsünüz, özel sektörde adamın anasından emdiğini burnundan getirirler antiparantez günümüzde birçok özel firmada kamunun altında maaş vermekte.
 



bilgi ve düşünceleriniz için teşekkür ederim...
 


yaptığım stajlardan çok haz aldım aslında ama mühendis ve tekniker arasında bir fark göremedim o yüzden soğuk bakıyorum yoksa Türkiye şartlarında eğer özel sektörde çalışılacaksa ve iş kaygım olmasın isteniyorsa proje ve taahhüt alanı uygun baya.
Keşke öyle büyük firmalara girebilme şansım olsa
 
Mesleğini seviyorsan işini zevk ile yapıyorsan hiç bir iş zor gelmez.
Aslında zorluk açısından değil de ülkemizdeki iş alanı, yaygınlığı, maaş, sosyal durum açısından soruyorum hangi alana yönelmeliyiz die. Siz tecrübeli abilerimizin yorumları bizlere yol gösterici olacaktır.
 

Sorunuzun cevabı 12.mesajımda gizli
 
Elektrik mühendisini birçok alanda tercih ediyorlar. Saygı duyuyorlar mevki veriyorlar saolsunlar mühendiste diyolar ama mühendis olmak sadece üniversite okumakla olmuyor.Tam emin değilim ama masanda oturduğunda usta gelip kapını çalıp soru soruyorsa sana güveniyorsa ozaman mühendis olmuşsundur. Ben öyle düşünüyorum. Bunu yaşayan tecrübeli abilerimiz vardır aramızda onlar elbette daha doğru yorum yapacaklardır bu konuda.
Ayrıca benim ilk 2 yılım 4 iş değiştirdim. Memnun olacağım işi aramaktayım. Bazen mühendis olmamalımıydım dediğim oluyor. Klarnet öğrenmeyi falan düşünüyorum
 

O bahsettiğin abilerden biride benim, yorumumuda yaptım isteyen alır isteyen almaz. Çok iyi çaldığımı düşündüğüm müzik aletide var ama bundan para kazanmayı hiç düşünmedin benim için hobiden öteye gitmedi. İnsan tercihlerine göre yaşar belki müzikten daha iyi para kazanırsın kim bilir. Kimisi parayı sever, kimi kariyeri ve insanca yaşamayı. Kimisine de Allah yürü ya kulum demiştir çok şanslıdır ikisine birden sahiptir.
 
Şu sorunada dilim döndüğünce cvp vereyim. Teknikerlerin yasal olarak sınırları var. Enerji bakanlığı bu sınırları genişletmeye çalışıyor. EMO bu sınırları daraltmaya çalışıyor. Böyle bir mücadele var. Enerji bakanlığı EMO kadar bize değer verirse eğer tekniker yada ustalık belgesi alan arkadaşlarla takım halinde çalışıp ortaya güzel işler çıkaracaz. Ama herkes kısayolu seçiyor malesef.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…