fabrika otomasyonları hakkında yardım

cemoztan

Üye
Katılım
19 Eyl 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
30
merhaba fabrika otomasyonu sektöründe uzmanlaşmak isteyen yeni mezunum. üniversitemden 1 yıl önce (2017 yazı) mezun oldum. liseden beri makina yazılımlarına büyük bir ilgim var. bu sektörde deneyimli kişilerden bilgi almak istiyorum

Üniversite 1. sınıftan beri PLC ve Scada sistemleri üzerinde çalışıyorum. staj ve part time olarak yer aldığım revizyonlarda veya sıfırdan fabrika otomasyonlarında bir çok elektronik cihazlar hakkında bilgi sahibi oldum. kontaktörler , röleler, koruyucu elemanlar vb. devre elemanlarını iyi biliyorum. bağlantılarını yapmak veya elektrik şeması çizilmiş bir panoyu sıfırdan hazırlayabiliyorum ( sürücülerin ayarlanmasına kadar). yazılım konusunda da kendimi geliştirdim fakat hiç kendim bir yazılım yapıp otomasyon veya makina hazırlayamadım.

Birazda olsa bilgimden bahsetmek istedim. Bu konuda uzmanlaşmış büyüklerime sormak istediğim birkaç soru var. Ben yazılım konusunda ileri seviyeye kadar lisanslı eğitimler aldım (Siemens simatic manager 7 ve Tia portal v13-v14, Delta PLc,WinCC Flexible). C++ yazılımım iyi değil,C++ yazılımı üzerinde çalışmaktayım.

1. sorum ileride yapmak istediğim işleri ve sektörü anlamışsınızdır bu konuda uzmanlaşmak için ne gibi yazılımlarda uzman olmam gerekir? kendimi geliştirmek için ne gibi adımlar atmalıyım?
2.si tüm elektrik şemalarını okurken malesef almanca çok terim karşıma çıkmakta. kendi imkanlarım ile yurt dışında dil eğitimi ardından bu dalda yüksek lisans yapmak istiyorum. bunun sektörde 1-0 öne çıkartır mı ? Burda 1-0 dan kastettiğim kesinlikle para değil yanlış anlaşılmak istemiyorum.Sadece hayalimin peşinden gitmeyi ve beni mutlu eden işte uzman olmak istiyorum.

3. sü malesef askerliği yapmadığımdan dolayı başvurularımın nerdeyse hepsi reddedilmekte 2 yıl tecilim olmasına rağmen. kurumsal firmalara girebilmek için askerlik mi yapayım yoksa işi öğrenmek için sürekli otomasyon yapan daha küçük firmaların peşinden mi koşmalıyım?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba;
öncelikle ikinci sorundan başlarsak öğreneceğin her yabancı dilin sana etkisi çok büyük olur kişisl ve mesleki;
ikinci soruna geçecek olursak endüstride aşağı yukarı bütün makinaların çalışma antığı aynı ve hemen hepsinde asenkron motor sürme ve servo motor sürme uygulamalarını göreceksin bu konuya yatırım yap derim.
 
1. Müşterin senden bir yazılımda çok iyi olmanı değil ona çözüm üretmeni bekler. Bunu da ürünleri tanıyarak teknolojileri takip ederek sağlayabilirsin. Siemens üzerinden konuşmak gerekirse Tia Portal ı etkin bir şekilde kullanman yeterli olacaktır tüm komut setlerini ezbere bilmen çok ta önemli değil. Kendini mekanik sistemler ve sensörler konusunda geliştirmen daha önemli. Çözüm sunmak herşey bu sektörde.

2. Yabancı dil iyi bir noktaya gidebilmen için şart. Tavsiyem İngilizcen yoksa önce ona yönel sonrasında Almanca 2. yabancı dil için mantıklı olacaktır ama ingilizce şart.

3. Askerliğini yapmadan kurumsal firma koşturma bence. Git bol bol proje yap bir firmada. Küçük firma diye kendi haklarını da görmezden gelme ama.

Ayrıca Robot konusunda ve IOT konusunda kendini geliştirmeye bak. Makina otomasyonları artık çok para etmiyor. Robot, Proses ve IOT konusundan tatmin edici rakamlar kazanabilirsin ancak.
 
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. otomasyon ve yazdığınız diğer konulardaki araştırmalarıma devam edeceğim. vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için ne kadar minnettar olduğumu tahmin edemezsiniz :)
 
askerlik tecilli olduğuna göre girebildiğin yere gir olmadı başka yere girersin tecrüben artar. askerden sonra da kurumsallara müracaat edersin.
 
Niye 2 yıl Tecili bekliyorsun ki? Eğer başka bir mani yoksa tecili bozdur bir an önce askere git.Ne kadar erken gidip gelirsen senin için o kadar avantaj.
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Bu firma bu tarz projelerde çok başarılı ve profesyonel gönüllü stajımı burada tamamladım. İmkanım olursa bu firmada çalışmaya devam etmek istiyorum. Tecrübeli mühendis kadrosu ve şirket için otoriterliği eğlenceli ve bir o kadar mesleğinizi size sevdircek cinsten. Öğrendiklerim gerçekten paha biçilemez ülkemizdeki birçok fabrika, üniversite, iş merkezi, banka ve üretim tesislerinde sayısız projeleri var ve sürekli geliştiriliyor aklımda kalanlar enerji otomasyonu, kalite kontrol uygulamaları, özel yazılımlar ve raporlama sistemleri, scada sistemleri gibi projelerde küçükte olsa banada rol verdiler. En azından bir gidip ortamı görebilirsin ne tarz bir sektöre girdiğini tam anlamıyla anlayıp kendine bir yol çizebilirsin. İmkanınız var ise kesinlikle en azından staj yapın derim.
 
Merhabalar iki yıllık süreçte nasıl bir yol izlediniz ve yeni mezun olacak arkadaşlara öneriniz var mı ?
 
bence şuan sektörde aranan adam olmak istiyorsanız skiller şöyle olmalı: görüntü işlemeden anlayan, plc ile erp sistemini haberleştirebilecek, basitte olsa pc arayüzü geliştirebilecek ha birde mekanik konusunda da sahada ustaların kendisini ezmemesi için biraz sesi gür çıkan birisi olursanız birkaç yerde birkaç yıl çalıştıktan sonra kendi işinizi kurarsınız. birkaç da güzel proje yaparanız bakımlarından bile geçinirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst