TD200 Haberleşme Kablosu

Nucro

Üye
Katılım
4 Nis 2007
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
39
Td200 operatör panelimi uzak bir mesafeye taşımam gerekiyor fakat aynı yere plc'yi taşımak biraz zor olacağından sadece haberleşme kablosunu uzatmak istiyorum. Bunu yapabilmek için alacağım kablonun hangi uçlarını birbirleri ile eşleştirmem gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
TD200 paneller bildigim kadariyla rs232 uzerinden haberlesiyor, rs232 yi uzun mesafe tasimak pek dogru degil buyuk ihtimalle calismayacaktir. Max 20 m. mesafeye cikabiliyor diye biliyorum ama incelemedim once panelin ozelliklerinden bir bak olmazsa arada iki adet 485 cevirici kullanabilirsin.
 
sayın erdi001 çok uzun mesafede çalışmayabilir doğrudur. Fakat benim taşıyacağım mesafe zaten pek uzun değil 9 - 10 mt civarında ve aynı makine üzerinde bir piyano panoya taşıyacağım üzerinde gelen orjinal kablosu ne yazıkki yetmedi bu yüzden bir kablo ile boru içerisinde taşıyarak uçları lehimleyip çalıştırmayı düşünüyordum bu yüzden sordum. Eğer bire bir eşleme yaparak çalıştırabiliyorsam zaten sorun kalmıyor...
 
RS232 mesafesi max 15m ama bazen sinyal seviyeleri yeterli olur ise 20m lere kadar çalışabilir.
 
Kabloyu 20-30 m civarında çalışıyor.Fakat TD200'ün besleme voltajını
ayrı olarak kablolanırsa çalışıyor.
 
yardımlarınız için teşekkür ederim. o zaman geriye sadece bir rs232 kablosu hazırlamak kalıyor. Ve Panel 24VDC ile besledikmi olay bitiyor.
 
rs 232 kablosunu ben uydu alıcımda card paylaşımı için kullanıyorum, benim kablom 10m. fakat bu kabloyu card paylaşımında yaklaşık 100m. kullananlar olduğunu biliyorum ve sorun çıkmıyor. td 200de de sorun çıkacağını sanmıyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst