Tatil sitelerinde kompanzasyon nasıl olmalıdır ?

nuriefe

Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
40
Puanları
1
Evet arkadaşlar yazın 2000 amperlere 3000 amperlere çıkan tatil sitelerinde kışın 10 amperleri görmektedir. Burada yapılacak kompanzasyon nasıl olmalıdır?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tatil siteleri,konut tarifesinden enerji alıyor olması gerekir.Bu nedenle,kompanzasyon zorunluluğu yoktur.
 
Kışın bahsi geçen 10A çok küçük bir akım böyle bir site için bu site tamamen kapatılıyor mu, asansör, aydınlatma, bilgi işlem kazan dairesi gibi sistemde olan hiç birşey yok mudur 10A en az değermidir süreklimi?
 
Bu tür yerlerde trafo sabiti önem kazanmaktadır, yüklerde dengesiz olduğundan çok hassas bir kompanzasyon sistemi gerekir. Bizim bu tür yerlerde EKM 22,5 yada EKM45 cihazlarımızı OG akım trafolarından alınan bilgi ile AG tarafına bağlayarak aldığımız başarılı sonuçlar var. Her fazı 0,25 kvar adım hassasiyetinde ayrı-ayrı düzeltebiliyoruz.
 
Burada kullanacağımız Reaktif Rölenin önemi oldukça fala olmalı sanırım 3000/5 akım trafosunda hemen hemen 1,46 kvarlık bir kondansatör ihtiyacı olduğu gözlemlenmektedir çünkü bu şekilde demekki karmetin reaktif röleleri görebilmekte çalışabilemekte peki başka ürünler varmıdır acaba?
 
Biz kendi röle kartımızı kendimiz üretiyoruz ve bizim cihazlara özeldir. Otomatik kazanç kontrolü ile OG akım trafolarındaki (aynı zamanda AG akım trafolarındaki) çok düşük akımlara tepki veriyor cihazımız.
 
amper aralığı çok fazla herhalde hayat duruyor burada kışın
 
kaç amper veya kaç bin amper olması kompazasyon olacağı veya olmayacağı anlamına gelmez önemli olan reaktif güç varmı yokmu esas bu önemli
 
kaç amper veya kaç bin amper olması kompazasyon olacağı veya olmayacağı anlamına gelmez önemli olan reaktif güç varmı yokmu esas bu önemli
kompanzasyon işinin temeli işte bu........
önce sistem analizi, çözüm zaten verilere göre kendiliğinden artaya çıkar.....
 
Tatil şeridindeki otellerde kışın hayatın durduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Yazın çok yüksek yük seviyesi kışın ise birkaç aydınlatma mevcut birçoğunda..Tesis bir de trafoluysa, sabit kondansatörü ayarlamk dahi başlı başına bir iş oluyor..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,660
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst