ta8435 3 axis step motor sürücü

Katılım
23 Tem 2009
Mesajlar
346
Puanları
6
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar bu devre daha önce yapılmıştı yanlız pcb çizimi yoktu pcb sini proteusta aresle çizdim fakat verilen şemalarda bağzı kompenentlerin ismi yazmıyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.Özellikle turgut94 arkadaşım bi bakarsa çünkü bu devreyi yapmış ve çalıştırmıştı.Eğer eksiklerini giderebilirsek bende yapıp denedikten sonra pcb sini yayınlamak istiyorum.



Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
eksiklerini biraz giderdim arkadaşlar lpt nin yanındaki entegre uln2003 imiş biraz datasheetleri kurcalamak faydalı oldu uln nin yanındaki transistörde bd243 imiş bd243 ün amacı anahtarlama için kullanılmış yani programdan frezeyi(kontrol) açıp kapamak için ayrıca ordaki uln 2003 ve tlp 521-2 de bu iş için kullanılmış ama hala sınır anahtarlarının bağlantısını bulama dım aslında onlarıda buldum ama nası bağlanacağını birtürlü anlayamadım varmı konuda yardım etmek istiyen?
 
Arkadaşlar bu sorduğum uçlar sınır anahtarı için değil galiba bunlar manual kontrol için diye tahmin ediyorum. malzameler geldi baskı devreyi çıkarıp yerleştirmeye başladım bile.Bu arada şimdiden kurban bayramınız mubarek olsun malum önümüz kurban bayramı motorlrıda inş. kurban bayramından sonra sipariş vereceğim.
 
Merhaba arkadaş lar devreyi yapıpdenediniz mi çalışıyorsa bande yapmaya başlıyacagım ayrıca mekanikte size yardımcı olabilirim herkesin kurban bayramı mubarek olsun.
 
saol kardeşim seninde nasipse bayramdan sonra motorlar gelecek geldikten sonra deneyeceğim devre nerdeyse bitti sayılır bi iki ufak ayrıntı var onlarıda tamamladımmı tes sürecine gireceğiz inşallah.Hayırlı bayramlar
 
sende sagol kardeşim devre bitiği zaman haber verirsen sevinirim çalışıp çalışmadıgını
 
bi daha birşey soracam affınıza magruzen bu devrenin swich çıkışları nı nerden yapacagız gösterir seniz sevinirim
 
dostum hangi switchlerden bahsediyorsun ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,150
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst