Türkiye' de robotik

korhan793

Üye
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Ben robotik ile henüz ilgilenmeye başlayan bir üniversite öğrencisiyim. makina mühendisliğinde okuyorum aynı zamanda elektrik & elektronik bölümünde çift anadal yapıyorum son sınıftayım. merak ettiğim bir kaç şey hakkında bilgilerinize başvurmak istedim.
Türkiye de robot tasarımı ve imalatı üzerinde çalışan firmalar var mı varsa bu firmaların isimleri neler? bir de bu sitede robotik alanıyla uğraşanlar varsa uğraşları hakkında bilgi verebilirler mi. teşekkürler şimdiden
 
Bildigim kadarıyla yok..En son Kalealtınay yetkilileri ile görüştügümde aynı soruyu bende sordum nıye bizler robot yapamıyoruz dışarıdan dobot alıp kuruyoruz diye adamların bana soyledikleri şu:

İstesek bizde robot yapabiliriz,robotik tasarımlar ve hesaplamalar yapıyoruz lakin piyasada robotik konusunda Türk mallarına büyük bir güvensizlik söz konusudur.Bi kere direk baştan bu sebebten ötürü kaybediyoruz dedi.
 
peki siz bunun geçerli bi sebep olduğunu düşünüyor musunuz? zaten varolan bir kaynak robotunu bilinen yabancı markalardan alabilir firmalar. ama benim merak ettiğim bu değil, mesela ben bi işletmeci olsam özel bi iş yapacak robot istesem, tasarlatıp ürettirebileceğim bi firma var mı? yani varolan bişeye üreten değil yeni robotlar üzerine düşünen firmalar?
 
Merhaba
Özel tasarım robotları için siz piyasa araştırması yapacaksınız.Ençok nerelerde ve de nasıl bir çözüm ile işletmecinin karşısına gideceğim diye bir düşünce içinde olmanız lazım.Özetle işletmelerin ihtiyacı olabilecek tasarımları sizin sunmanız lazım ki (sanal bile olsa) firma da tercih yapabilsin.Aksi taktirde böyle gelmiş böyle gider devam eder.Not:Ben seneler önce ithal edilen ve de 3 birime satılan basit bir makinanın sadece digital timer devresi için uğraştım (belirli birkaç işi bir arada yapan bir sistem) geri kalan kaba kısmı için (minik kazan-kutu-vs) imalatçıyı ikna edip üretime geçti ve 3 birime ithal edilen makinenin fiyatı 1birime düştü.Ben sadece fikir verdim o kadar çünkü amatör olarak uğraşmaktayım.Naçizane fikrim insan sağlığını ençok tehdit eden iş kollarında çalıştırılan insanların yerini tutacak robotlar bana göre en ideali.(akü-maden-kimyasallar kullanan bölümler-döküm-fiziksel ağır şartlar gibi).Yolunuz açık olsun.
 
selam boya robotları ile uğraşıyorum.maalesef türkiyede bu konuda uzmanlaşmış firma yok.
firmalar genelde kaynak robotları üzerine uzmanlaşmış. boya konusunda dış destek alıyorlar. uygulama alanı az olduğu için sanırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst