syptpro

selcuk_e

Üye
Katılım
7 May 2007
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
sorun şu.. bi servo motora control techniques unidrive sp ile pozisyon kontrolü yaptırmam lazım. fakat bunu apc modülü programlayarak yapmam lazım. buu konuda ufak tefek bi şeyler biliyorum ama yetmiyo... elimde gereken herşey var. bu konuda bana yardım edebilecek arkadaşlar davetlimdir...
her türlü yardıma açığım
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kolay gelsİn ben de senİn derdİndeyİm.ÜstÜme kaldi servo esa kontrollÜ apc nasil yaparim bİlmİyorum ama Örneklerle bİraz İlerledİm.belkİ kafa kafaya verİrİsek bİr Şeyler cikar ortaya
 
valla esa kolay ama sorun apc de . apc yi çözdüm çözecem az kaldı ama kaynaklarım var . control tekniksten eren beyle paslaşıyorum. ama mantığı kafada şekillendirmek lazım. sonra onu çiziyomuş gibi yazmak lazım. hiyerarşik düzen gibi bişi bana göre. ama ben bakıyorum... bişeyler yakalayınca yazıcam.
bu günlerde reçete ile değişik hızlarda iki sürücüyü senkronize çalıştırmak biri devamlı tek yönde hızını değiştiriyi biri o hızı değişen motoru hareket ettiriyo ( uçar makas testere motoru belki bilirsin)
ama dediğim gibi deişik ölçülerdeki boru-profillerin kesim anında ki testere bıçağının dönüş hızı ve bunu kesme işlemi için aşşa yukarı taşıyan servonun pozisyon kontrolü..
bana zor geliyo ama ct dekiler çocuk oyuncağı diyo .. kafayı yemessek iidir. neyse haberleşelim ...
 
mrb arkadaslar unidrive ile pozisyon kontrolu yapmak istiyorum donen bi altigen tanbur var ve ben her seferinde esit mesafe donmesini istiyorumki belirli bir noktada durup icerisine bicak girsin... ama tam istedigim encoder pozisyonunda bir kac kez duruyor daha sonra uzerine katlayarak pozisyon surekli degisiyor nasil bir pozisyon kontrolu yapmaliyim acaba...???
 
yukarıda bahsettiğim pozisyon kontrolünü basit ladder mantığı ile çalışan ve çeşitli amaçlar için hazırlanmış fonksiyon blokları var ve amacına uygun olanları seciyorsunuz. mesela tek bi eksen kontrolü için ilk önce eksenin genel bilgilerinin girildiği ve eksenin aktif edildiği ENABLEPLCOPEN adlı bi fonksiyon blok var.bunu initial task in içine atıyoruz. buraya update hızı, geri besleme için encoderların pay ve paydası eksenin toplam mesafesi gibi bazı genel bilgileri ggiriyoruz. sonra eksenimiz bi home pozisyona ihtiyacı varsa yine home işlemi için hazırlanmış olan MC_HOME adlı bloğu backround task in içine koyuyorsunuz. ilgili parametreleri ister atadığınız parametreler içine isterseniz direk kendi içinden yazılım esnasında atayabiliriz. home işleminden sonra hareket işlemimiz için MC_MOVERELATIVE adlı motorumuza hareket verecek blok var. bu bloğa ilgili parametreleri ekliyoruz. (mesafesi hızı kalkış ve duruş rampaları işlem bitince yapması gerekenleri vb.) sonra işlemi MC_STOP adlı blokla durduruyoruz.
işlemlerimizi matematiksel formullerle düzenlemek istersek istediğimiz bütün işlemler cihazın editöründe mevcut. hayal gücünüze ve imkanlarına bağlı olarak herşeyi yapabilirsiniz.
sonuç olarak ben istediğim hareketleri istediğim işlemlerle bağdaştırarak yaptım. olayı biraz basit anlattım. hepsini detaylı olarak anlatmak çok zor. ama yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara yardım etmeye hazırım. problemin ne olduğunu yazarsanız fikirlerimi paylaşmaya hazırım.
iyi çalışmalar.....
bu arada mustak hocam.. yapmak istediğiniz uygulamayı gönderin bi göz atayım demiştiniz ama henüz yyazdım ve sonucunu aldım yakında sizede bi kopyasını atıcam...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst