Sulama sistemi

emrah73

Üye
Katılım
27 Mar 2014
Mesajlar
165
Puanları
1
Selam arkadaslar.. tarlayi otomatik sulamam icin bir otomatik kumanda sistemine ihtiyacim var.. tam istedigim sistem gece olunca calisacak ve toprak kuru iken calisacak tarlanin kuyunun en uzak noktasina geldiginde motor duracak.. yardimci olursaniz sevenirim saygilar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
astronomik zaman rölesi ile hangi saat aralıklarında çalışacağını programlarsınız
astronomik zaman rölesi kontaktörü tetikler kontaktör de motoru devreye alır. toprağın en kuru olduğu zamanlar yaz aylarında öğle saatleridir. bunu da astronik zaman rölesi ile yapabilirsiniz. ama toprağın en kuru olduğu zamanlar aynı zamanda buharlaşmanın en yoğun olduğu zamanlardır. gereğinden fazla su sarfiyatına neden olmaktadır.
 
Toprağın kuruluğunu nem sensörü ile algılayabilirsiniz. Diğer istekleriniz için @ibrahim1996 nın belirttiği çözümler gayet uygun. Ama size bir de bu işlemleri düzenleyecek mikrodenetleyici ve yazılımı lazım.
 
Fotosel ile gece gündüz ayrımını yaparsnız, zaman rölesi ile de bir kereye mahsus ölçüm yapıp ne kadar sürede gittiğini ölçersiniz sonrasında referans değeri elde edersiniz. 2 ekipman yeterli olacak, çevre algılayıcı olarak.
 
yapılmışı var çimen sulamak için bunun çıkışında selonoit valf var bunu sulama sistemine uyarlanabilir
 
o zaman ciddi bir sensör arayışı içerisine girmesi gerekiyor gibi gözüküyor. Maliyetler artıyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst