Stroboskobik olayın engellenmesi için ara vaviyen tesisatının açık seması

cenk19

Üye
Katılım
2 Haz 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
1)Storoborkobik olayın engellenmesi için ara vaviyen tesisatının açık ve kapalı şemasını çiz. 2)Kontaktörlü merdiven otomatiği açık ve kapalı şemasını çiz LÜTFEN YARDIM EDİN LİSE 2 ÖGNRENCİSİYİM HOCAMIZ BU SORULARI VERDİ GOOGLEDE YOK KİMSE BİLMEO LÜTFEN YARDIM :s
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Storoborkobik olay, Şebeke frekansında, floresnat lambaların yaptıgı tireşim nedenyıyle, dönen cisimlerin, kasnak, dişli vs.nın duru gibi görünmesine göz aldanmasına denır. Bunun ara vavıenle olan ilgisinini anlamadım. Ya soru yanlıs ya sız yanlıs aktardınız. Merdiven otomatiği cıkısına, lamba uclarını bagladıgınız klemense kontaktörün (a) bobın ucunu baglayın. Kontaktörün (b)ucunıu da nötr e baglayın. Kontaktörün güç kontagına (1) Fazı girin, (2) nolu cıkıs kontagınada lambalara gıden ucları baglayın.
Evde olmadıgımdan çizim yapamıyorum..

storoborkobik olaya engel olmak için; mümkünse floresant lambalar, atelye , fabrıka büyük salonlarda,mümkünse 2 veya 3 fazlı olarak , yani her bir armatür ayrı bır faza baglanır, Bu mümkün değilse,
2 lambalı armatürlerde, devrenın biri, yani bir lambanın besleme girişine kondanstör baglanarak faz kaydırma işlemi yaptırılır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,678
Kullanıcılar
449,949
Son üye
mrterenky_

Yeni konular

Geri
Üst